EHs satsar på solcellsel

Christer Höjer och Peter Eriksson bygger ut företagets verksamhet.

Solcellsel för villor och företag – det är en ny satsning som EH´s Plåtslageri i Karlskoga gör. Från årsskiftet säljer och monterar företaget solceller som ger kunderna billigare el.

De senaste åren har solceller blivit allt mer populära. Solcellerna träffas av solens strålar som sedan ger energi i form av el. Strömmen används i hushållet och det som inte används säljs vidare ut på elnätet. Det gör att elräkningen sänks och när solcellerna en gång är betalda har hushållet gratis el. Hur mycket beror på hur stora solceller man sätter upp. En tillräckligt stor solcellsanläggning innebär att man blir självförsörjande på el.

– Vi satsar på svenska solcellspaneler vilket betyder att de har högsta kvalitet. Det finns även kinesiska på marknaden men de är inte lika bra. Ska man ha kvalitet är det svenska eller tyska paneler som gäller, säger Peter Eriksson

EH´s Plåtslageri drivs av Peter Eriksson och Christer Höjer. De startade företaget 2004 och tog då över inventarier och fastigheten från en tidigare ägare som frågade dem om de ville köpa.

Sedan dess har maskinparken byggts ut och idag har företaget åtta anställda.

Företaget sysslar med allt som har med plåt att göra, arbetar med ventilation och är certifierade på taksäkerhet vad gäller till exempel räcken och andra anordningar som har att göra med takens säkerhet. Hit hör också att företaget har en utbildning i att skotta snö från tak på ett säkert sätt.

av Björn Hallin

Nedslapp hangarvagen

Leave a Reply