Aktuella konstutställningar aug 2015

Vid källan av Mia Malmlöf

Karlskoga Konsthall

MIA MALMLÖF. Utställning 15/8 – 13/9
Måleri och grafik. Flykt – som i fly, rörelse, drömmar och framtiden. 

Bildkonstnär, född 1954 och bosatt i Stockholm. Studerat vid Konstakademien i Stockholm 1979-84, varav ett år som utbyteselev vid Konstakademien i Köpenhamn.

Konkreta och abstrakta ting vävs in i hennes bilder. Det kan vara något från vardagen som påverkar henne. Hon arbetar länge, målar över, sparar ut fragment. Hon fortsätter tills bildens komposition, färg och ljus fungerat ihop med ett uttryck, ett innehåll. Har haft ett stort antal separatutställningar runt om i Sverige. Har även deltagit i ett 30-tal samlingsutställningar i de olika nordiska länderna samt  på Kuba.

Förekommer med offentlig utsmyckning på ett flertal platser, samt är representerad på olika museer i landet. Hon har även mottagit olika kulturstipendier.

När-blir-det-hjort-40-X-40-Aqua-jet-färg-på-akrylglas-år-2011

När blir det hjort av Mia Malmlöf

 

 

Museet Kvarnen Filipstad

LENNART ASCHENBRENNER. Utställning 5-27 september
Måleri och grafik. 

Lennart-Aschenbrenner-soder Aschenbrenner

 

Bildkonstnär, grafiker, skulptör, född 1943 i Perstorp. Studerat vid Skånska Målarskolan i Malmö 1960-61, R.Askou-Jensen i Köpenhamn och vid Konstakademien i Stockholm 1962-68. Bosatt i Nice, Frankrike.

Arbetar med fragment och collage. Det är oftast naturen med kvistar och löv som avbildas. Han målar gärna i stort format. Har genom åren haft en ansenlig mängd separatutställningar såväl i Sverige som utomlands. Har även deltagit i en rad internationella samlingsutställningar. Finns representerad på olika museer runt om i Sverige såväl som utomlands.

Av Marita Olén Widenberg

 

 

Leave a Reply