Nobelmuseét i Karlskoga

Nobelmuseét i Karlskoga

Nobelmuseet i Karlskoga är ett museum över uppfinnaren, företagaren, donatorn och instiftaren av Nobelprisen Alfred Nobel. Här i Karlskoga, på Björkborns herrgård, bodde Alfred Nobel under sommarperioderna de sista åren av sitt liv. Han hade då köpt AB Bofors Gullspång och fick Björkborns herrgård med i köpet. Alfred Nobel lät bygga ett laboratorium i närheten av herrgården där krutexperiment och försök med konstgjort gummi gjordes. Laboratoriet finns kvar och är idag en utställning om Nobels experimentverksamhet och företagande. Herrgården visar utställningar om människan Alfred Nobel. Visningar, dramatiserade guidningar eller andra aktiviteter kan bokas under eller utanför ordinarie öppettider.
Öppettider 2 juni -30 augusti, tisdag-söndag 11-16,  måndag stängt.
Nobelmuseet i Karlskoga, Björkbornsv. 10 KGA
Tel: 0586-834 94 info@nobelkarlskoga.se

 

Leave a Reply