Seglande jätte besöker Vänern

Världens största seglande träskepp, Ostindiefararen Götheborg, kommer till Kristinehamn och Karlstad i juli.
I mitten av juli får både Kristinehamn och Karlstad besök av 
Ostindiefararen Götheborg, världens största seglande trä-skepp. Skeppet blir det största segelfartyg som någonsin seg-lat på Vänern.

 

Resan uppför Göta älv startar den 30 juni. Efter ett uppehåll i Vänersborg kommer skeppet att segla in till Kristinehamn förbi den 50-årsjubilerande Picassostatyn tätt följt av stadens egen stolthet, det flytande stadsvapnet Bojorten Christine af Bro. Ostindiefararen ligger sedan vid Vänerhamns kaj 7-9 juli. Besöket väntas locka tiotusentals nyfikna. Det kommer att bjudas på underhållning i ett stort evenemangtält, en VIP-kväll, olika utställningar med mera och allt görs för att det ska bli en riktig folkfest. Alla som vill får stiga ombord och titta närmare på skeppet och kanske skaka hand med någon av de 80 besättningsmän som är uppklädda i tidsenliga sjömanskläder.

 

Ostindiefararen seglar sedan från Kristinehamn mot Lidköping innan hon anlöper Karlstad där det blir ett tre dagars långt stopp vid Wermlandskajen mellan den 14 och 17 juli. Även här bjuds det på utställningar, folkfest, serveringar, happenings och underhållning. Ett av dragplåstren är Gunhild Carling och Carling Big Band som bjuder på storbandsjazz i 30-40-talsstil blandat med klassiska variténummer som svävande damer, akrobatik och humor.

 

Så här ser hela tidsplanen ut för Ostindiefararen Götheborgs Vänerbesök.

• Vänersborg 3-5 juli
• Kristinehamn 7-9 juli 
• Lidköping 11-13 juli 
• Karlstad 14-17 juli 
• Åmål 19-21 juli

 

av Björn Hallin

 

Leave a Reply