Naturskön avkoppling på Asphyttans B & B

För tre år sedan bestämde sig Eva-Lena Nordstrand för att prova på något nytt efter drygt trettio år som kommunalt anställd. Och vad var inte lämpligare än att starta ett trivsamt Bed & Breakfast då hon bor mitt i det natursköna Asphyttan som ligger bara ett stenkast från sjön Daglösen.

asp2

Eva-Lena Nordstrand är full av framtidstro och har många idéer om hur hon ska driva Asphyttans Bed & Breakfast.
Asphyttan, som ligger en mil söder om Filipstad, vid sjön Daglösen är ett av Värmlands naturskönare områden.
Den gamla vägen mellan Kristinehamn och Filipstad slingrar sig genom grön terräng med gärdesgårdar, röda stugor, sjövyer och kanalslussar. Det är med andra ord en sträcka som lockar motorcyklister, cyklister, vandrare och annat folk till utflykter i området.
Eva-Lena Nordstrand som bor mitt i allt det där vackra fick därför idén att starta upp något som kunde få förbipasserande att stanna till. Därför beslutade hon 2012 att öppna Asphyttans Bed & Breakfast. Nu tar hennes nya verksamhet all tid, både vardag som helg.
– Jag visste inte om det skulle funka att driva den här typen av verksamhet här ute. Men det har varit fullt upp, så jag sa upp mig från Filipstads kommun i januari 2015 för att satsa på det här.
Och det finns att göra hela tiden och jag trivs så himla bra. Den fina responsen man får av gästerna ger så mycket, säger Eva-Lena.
Alla byggnader har familjen Nordstrand själva planerat och byggt. Det är robust, trivsamt och lantligt. I alla rum finns tillgång till kyl, micro, vattenkokare och andra förnödenheter. Antalet bäddar är två upp till fyra. I ett av rummen tillåts också både hund och katt.
asp9
Det finns även särskilt rum att hyra för den som kommer med sin katt eller hund.
– Många djurägare är ju så låsta och kan aldrig åka bort, därför vill jag kunna erbjuda rum där familjer kan ta med sina hundar och katter, förklarar Eva-Lena.
Utöver övernattning med frukost – som när vädret tillåter kan avnjutas som picknik i orangeriet eller i det gröna – erbjuder Eva-Lena också spa-bad och diverse behandlingar för kropp och själ.
asp3
Här kan man få diverse bahandlingar och massage för kropp och själ av Eva-Lena.
– Här kan man få ansiktsbehandling, hot-stonemassage, aromainpackning, vanlig kroppsmassage och reiki-healining.
Man kan också ta sig ett avkopplande bad i vår jacuzzi. Många tjejgäng och möhippor kommer hit för att övernatta och få spabehandling. Men det är också många motorcyklister, cyklister, vandrare och turister som stannar till innan de drar vidare. Många uppskattar lugnet, badet och massagen, berättar Eva-Lena.
asp4
Jaacuzzin med skylten som säger allt ”Welcome to our OOL. Note there is no P in it. Let’s keep it that way!” 
Det finns också möjlighet till kajakfiske på sommaren och pimpelfiske vintertid.
Och det finns alltid saker att utveckla och jobba vidare med så än finns många projekt att spinna vidare på menar Eva-Lena.
– Det gäller att kunna erbjuda något för både de som vill ta det lugnt och de som vill ha något att göra menar Eva-Lena. Dessutom är Asphyttans Bed & Breakfastanläggning just nu i full färd med att handikappanpassas, så det verkligen blir en välkomnande plats för alla.
asp7
 En vacker vindsvåning för fyra.
 
asp5asp6
Grillplats finns i anslutning till boendet. Om man föredrar att äta sin frukost ute kan man avnjuta den i orangeriet.
 asp8

Bastu i värmländsk stil.

av AnnaCarin Windh

 

 

Leave a Reply