Kultur och konst i sommar

DEGERNÄS HERRGÅRD

Utställning teckningar och grafik pågår t.o.m  29/8

degerfors_konst
DAN LEKBERG   
Dan Lekberg från Karlskoga har snart varit verksam som tecknare och grafiker i ett halvsekel. Under hela sin tid som aktiv bildskapare har han i huvudsak hållit sig till en motivkrets bestående av djurstudier, växter och porträtt av människor. En längtan bort och drömmar om savann och exotiska djur skapade tidigt ett behov att resa och uppleva andra miljöer där skissblocket fungerat som kamera. Skisserna har därefter färdigställts i ateljé.
Han betraktas av många som en av landets bästa tecknare. Under årens lopp har han haft ett stort antal separatutställningar såväl som samlingsutställningar både nationellt och internationellt.

Keramikutställning pågår t.o.m 31/12

 annika_konst
ANNIKA & LENNART 
EISENHART  
Två generationer Eisenhart har nu under 37 år samarbetat och skapat keramik på Krukmakargården i norra Bråten i Karlskoga. Många leror, glasyrer och bränningsmetoder har under åren formats till olika föremål för att förgylla vardagen som t.ex. ljusskulpturer, whiskey skvättare eller sylt trattar.
På Degernäs Herrgård visas nu ett urval av olika bruksföremål samt  två av de tekannor som formats enligt det kinesiska året, Getens år. Paret Eisenhart har nyligen skickat ett ansenligt antal kannor till en stor internationell tekanne-utställning i Shanghai. Den kommer sedan att bli en permanent utställning i Peking.

MUSEET KVARNEN FILIPSTAD

Utställning av bilder  14/6 – 30/8  

filipstad2_konstfilipstad1_konst
 Bilder från Finshyttan och Bosjön – ett stycke Filipstadshistoria
Utställningens namn är Bergströmska bilder från Finshyttan och Bosjön och speglar några personligheter från släkten Bergström i tre generationer för 100 år sedan, som med olika konstnärliga uttryck givit sin kärlek till  värmländsk kultur och natur. Genom utställningen uppmärksammas bygdens historia med exempel på kreativitet, initiativrikedom och uppfinnaranda.
På andra våningen på museet kvarnen finns ett museum över skalden Nils Ferlin.

KONSTHALLEN KARLSKOGA

KARLSKOGA BERGSLAGS HEMBYGDSFÖRENING 4/7 – 19/7

kga_1_konst

Visar delar av föreningens samling av bildkonst.

SOMMARUTSTÄLLNING  25/7 – 9/8

 kga_2_konst
ANNIKA 
ANDERSSON   

Skulpturer.

Kommer från Årjäng. Inspireras av arkitektur, människor och sin tro när hon skapar sina verk. Arbetar huvudsakligen i lera glas och betong.
kga_3_konst
HANS 
WESTLUND    

Akryl och blandteknik.

Kommer från Munkfors. Målar oftast människor, djur och landskap i akryl och blandmaterial. Gillar att experimentera i olika material.
av Marita Olén Widenberg

Leave a Reply