Östkustkänsla i Skrantabacken

Familjen Jacobsson-Kindahl ger en fläkt av USAs östkust i huset på Häckstigen i Karlskoga.
Med stor stilkänsla har de skapat en liten enklav som känns Newport, söder om Washington DC.

Denna_DSC_1148

Newport hette Sjödahlshus hustyp, levererad 2012. Newportstilen är väl etablerad i Sverige, med strandkänsla, vitmålat trä och detaljer från USAs flagga, som femuddiga stjärnor på mörkblå botten. Och nu finns ett vackert och konsekvent exempel på stilen vid Skrantabacken i Karlskoga.

DSCN3965 DSCN3948

Uteplatserna i olika lägen låter dem följa solen. Vardagsrummet är både luftigt och välkomnande.

DSCN3925

– Burspråk och balkong fick mig att falla för hustypen, säger Carolin Jacobsson, 30 år. Villa var givet även för Mikael Kindahl, 34, också uppväxt i Karlskogavilla. Paret sökte länge en central tomt med sjöutsikt. 2011 fann de den. I februari 2012 började grävandet.
Oväntat mycket och dyra schaktmassor gick åt, medger Micke men pekar på att de kunde gräva för pool. I övrigt har det löpt enligt budget. ICA Maxianställde Mickes bank Nordea fick första bud om lån, och nappade.Carolin spegelvände huset. Det gick för det är symmetriskt, förklarar förskoleläraren.

DSCN3962

Ett hål i övervåningens golv, i en vitmålad kista, ned till tvättstugan, är tvättnedkast. Många takspottar har fällts in och balkongen gjorts större på begäran. Hon fick en hylla infälld i kaklet i övervåningens duschrum, mellan jacuzzin och bastun. Våningen har även fått platsbyggd bokhylla i Newportstil. Bergvärme värmer golv, huset har energiglasfönster.
Carolin gillar burspråk och kristallkronor och har vitmålat kistor. Men de har fått åka långt för heminredningsintresset: Till Vedum för att se på kök och Jönköping för kakel. Uterummet tillkom 2014. Tre uteplatser låter dem följa solens gång. Micke har byggt en ”hundkoja” för robotgräsklipparen och snickarglädjesågat tvättlinans stolpar.

Kojan, byggd av Micke, är laddningsstation för robotgräsklipparen.

DSCN3971

Även altan, uterum och garage har tillkommit. Fem av kvarterets tio tomter är sålda så grannar är på gång, vilket gläder dem, inte minst för drygt ett årige Williams skull. Därför brådskar sandlåda och lekplats.
Ty hur stor kärlek de än ägnat huset, är junior numer centralpunkt. Honom vill de ge allt gott de själva växt upp med i Karlskoga: Bad i Möckeln och svampplockning i Bergslagsskogar. De säger sig vilja ha minst ett barn till och utrymme är inget hinder: 203 kvadrat…

Imponerande grindar är entré till huset på Häckstigen. Matplatsen är stilenligt vit, a´ la Newport.

DSCN3972 DSCN3936

 

 

 

 

 

 

 

 

Familjen vill bo länge i huset på Häckstigen. Ett gammalt skrivbord har gjorts i ordning.

DSCN3935 DSCN3952

 

 

 

 

 

 

Poolen kan skänka svalka under heta sommardagar. Uterummet adderades 2014 till huset 203 kvadrat.

DSCN3970 DSCN3969

 

 

 

 

 

 

Familjens kök har alla bekvämligheter.

DSCN3922 DSCN3918

 

 

 

 

 

 

Dubbla handfat för hygien och bekvämlighet.

DSCN3956 DSCN3955

 

 

 

 

 

 

 

 

Spaljén utgör entré till en av de tre uteplatserna.

DSCN3968 DSCN3966

 

 

 

 

 

 

 

 

Carolin gillar heminredning hjärtligt mycket. 

DSCN3964

 

 

 

 

 

 

 

 

av Yngve Lind

Leave a Reply