Amanda – speciellt utvald florist till prinsbröllopet

Amanda Broms har valts ut bland över 100-talet sökande att göra blomsterarrange-mangen vid prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop i juni.

Den 13 juni säger Carl Philip och Sofia Hellqvist ja till varandra i Slottskyrkan i Stockholm om allt går som planerat. Kyrkan och festlokalen vid den efterföljande middagen kommer att vara smyckad av blomsterdekorationer och en av floristerna som ansvarar för utsmyckningen är Amanda Broms från Karlskoga.

Det var i oktober förra året som det blev klart att Carl Philip och Sofia skulle gifta sig.  Lite senare blev det klart att alla florister i landet som ville vara med och arbeta med blomsterarrangemangen runt bröllopet skulle få en chans. Amanda Broms på Amandas blommor i Sandviken i Karlskoga nappade och skickade in en ansökan.

– Vi fick visa exempel på arrangemang vi gjort tidigare, berättar Amanda. Det var exempel på festbuketter, olika dekorationer och givetvis bilder på brudbuketter.

Det var fler än Amanda som ville vara med och till slut var det ett drygt hundra-tal florister från hela Sverige som skickade in ansökningar. För någon månad sedan kom så beskedet. De cirka 40 bästa floristerna  hade valts ut och av dem var Amanda en som fick meddelandet att hon skulle få åka till Stockholm.

Onsdagen den 10 juni ska hon vara på plats i Stockholm men vad som ska hända då är hemligt. Frågan är vilka som ska få stå för utsmyckningen kring själva festen eller vem som får smycka Slottskyrkan med allt vad det innebär.

Själv håller Amanda tummarna för att hon blir uttagen till det team som får dekorera Slottskyrkan.

Väl där blir det hårdkörning från onsdag morgon fram till lunchtid på lördag. Då ska allt vara klart.

– Det här känns verkligen jättekul och ärofullt, säger Amanda. Det blir ju ett kvitto på att man är bra.

Men det är inte bara det kungliga bröllopet som är aktuellt för Amanda. I september är hon uttagen till SM i Blomsterbinderi i Göteborg och sedan kommer hon att vara med på Motorsportsveckan i Karlskoga med blomsterarrangemang.

Amandas blomsteraffär har växt ur sina nuvarande lokaler och efter sommaren flyttar hon in med verksamheten i garnaffären nästan vägg i vägg.

– Då får vi lite större och mer ändamålsenliga lokaler och kan utöka sortimentet. Vi har tänkt att även ta in lite större växter och skapa lite mysigare miljöer.

av Björn Hallin

Leave a Reply