Största och vackraste utsikten i Degerfors

Anette Persson provsitter en skön konstrottingsoffa och njuter av utsikten bakom henne med sjön Möckeln och golfbanan.

För en tid sedan invigdes EM-möbler sin stora taksatsning. Mnytt har gjort en rundvandring bland möblerna på det som kanske är en av landets största visningsaltaner. Utsikten är hänförande med öppet landskap och sjön Möckeln i bakgrunden. Till sommaren kommer även här att finnas ett litet café, för fikasugna kunder.

Uppför en rejäl furutrapp inifrån butiken kommer besökarna ut på den stora uteplatsen som är runt 450 kvadratmeter stor. Här visas nu ett brett utbud av sommarmöbler. Tidigare har utemöblerna fått trängas inne i butiken men nu kan de visas upp i sitt rätta element under förhoppningsvis sol och klarblå himmel.

För EM-möbler är det en gammal dröm som gått i uppfyllelse. Planerna har funnits i flera år och nu har de kunnat genomföras. En rundvandring på taket visar att det är sorglösa, underhållsfria utemöbler som är aktuella. Förr innebar säsongstarten för utesittandet att möblerna skulle skötas om och fräschas upp och kanske oljas in eller målas om. Idag kan möblerna bara tas ut ur sitt vinterförvar och ställas upp. Det som är lättskött är konst­rottingen som det i princip bara är att skölja av vinterdammet på. Soffborden är gjorda av nonwood som också de är underhållsfria. En våt trasa och ett milt rengöringsmedel är det enda som krävs för att de ska kunna användas igen.

En nyhet som kommit är den så kallade ”hångelkuvösen” en äggformad liten soffa, lagom för två. Länge var hammocken ett måste i varje trädgård men de senaste åren har den inte varit så vanlig. Nu verkar hammocken komma tillbaka igen.

av Björn Hallin.
Foto: Marita Olén Widenberg

P1010451

Anette lutar sig bekvämt tillbaka i en ”Love bed”.

 

P1010457

Christina Martines-Carlsson kopplar av i en klassisk utemöbel i vitmålad trä.

 

P1010454

Anette visar stolt upp den fina utställningen av utemöbler.

 

P1010466

Christina pratar med kunden Anna. I bakgrunden ses trappan upp till den stora utställningsaltanen.

Leave a Reply