Årets tapettrender

En tapet med massor av fjärilar och massor av färger från Midbec.

Nyfiken på årets tapettrender? Mnytt har botaniserat i 2015 års nya tapetkollektioner och hittat både ruffa murbruksväggar som färgglada fjärilar och storblommiga mönster.

eco-163 Lilesadi_Interior_Marble_2.0_Photowall

 

 

 

 

                                                                                     Textilmönster på tapeten från Eco.

eco-351

Eco Soft Surface är en tapetkollektion som lyfter fram det mjuka och sköna från textiliernas värld. Med inspiration från ett antal modeklassiker har Eco Wallpaper skapat nio tapeter som både skapar värme och hemtrevnad.

Under den kreativa processen drogs företagets designers till tidlösa klassiker som tweed, skotskrutigt, dogtooth och denim.
Kollektionen karaktäriseras av överdimensionerade mönster med rutor och ränder som ger en härlig struktur och ett visuellt djup.
Eco Soft Surface kostar 459 kr och kollektionen innehåller 30 blad fördelat på nio mönster.

​Photowall presenterar slingrande blommor. Fåglar och fiskar finns på Wallpapers tapet.

Olaf-Hajek-Bouquet-Photowall Padma_Bhatt_Bird_Dreams_Photowall

Tidsresa

Den som vill göra en tidsresa kan titta närmare på Boråstapeters kollektion. Sveriges äldsta tapetfabrik fyller nämligen 110 år. För att fira släpper företaget en historisk jubileumskollektion med sina trendigaste och mest storsäljande tapeter någonsin.
– Vi sitter på ett fantastiskt arkiv, med klassiska och tidlösa mönster från seklets början ända fram till idag och har nu valt ut guldkornen som vi känner passar in i dagens interiörbild, säger Ulrica Hurtig som är ansvarig designer.

Viktoria är Shabby Chic- drömmen. Den tar med sig rosorna in i hemmet i klassiskt patinerat blått, vitt och ljusgrönt.

Jubileum_Viktoria_Detalj

Jubileum består av Boråstapeters mest populära tapeter mellan 1905 och 2015 och blir därmed ett tidsdokument som bjuder på en återblick från förra århundradets konst- och designhistoria – från art nouveau till modernism. Här finns även tapeterna som klädde de svenska funkishusen och de som hamnade på väggarna när den franska vågen svepte in över landet. Även om de utländska influenserna är många vilar mönstren ändå tryggt i det svenska hantverket, tidlöst och klassiskt, precis som alltid när Boråstapeter släpper en kollektion.
– Det har verkligen varit en spännande resa i formuttryck genom tiderna. Och vi är stolta att kunna föra vidare både hantverkstraditionen och yrkeskunnandet. Sen är det här inte bara alla tiders tapeter, det är ju också en chans för svenskarna att få tapetsera med klassiska mönster som inte har varit i produktion på flera decennier, säger Ulrica Hurtig.

Kollektionen Jubileum kostar från 369 till 469 kronor per rulle och innehåller 45 tapeter med 15 olika mönster.
Detail_1

Betong på tapeten från Midbec.

 

Leave a Reply