Inred med mattor på nytt sätt

MATTAN. Underskatta inte mattan betydelse när du inreder. Foto IKEA.

Stora inredningstrenden nu är personlig hemtrivsel och i den spelar mattan en viktig roll. När det känns hemtrevligt utan att man riktigt vet varför, så kan det bero på hur man inrett med mattor.

tina_bjoreman

Det säger Tina Björeman, inredare på Ikea.
– Riktigt inspirerande är att märka hur kreativiteten rinner till när man kliver ut ur tankeboxen: ”Mattan ska ligga på visst sätt.” Och istället helt okonventionellt placerar längsta trasmattan tvärs under sägen så att den tittar fram på sidorna som små sängmattor. Eller använder lager-på-lager-metoden med de utspridda matt man har i hemmet.

Orientaliska mattor

 

 

 

 

Bästa mattinredningsrådet?
– Välj en större matta än du först tänkt dig. Satsa på en storlek som blir som en bricka att ställa dina möbler på. Och våga experimentera mer med mattor. Testa att lägga ihop några olika mattor så att de bildar en enhet, nästan heltäckande. Det kan bli hur snyggt som helst. Pröva också använda mattan som en solitär på golvet, som smycket i din inredning.

mio

PÅ TVÄRSAN. Lång trasmatta under sängen blir små sängmattor med touch. Foto Mio.

 

Leave a Reply