En villadröm helt i trä byggt i lösvirke

Villa Moelven smälter fint in i omgivningen med sin träfasad som kommer att få åldras naturligt.

Ett arkitektritat lösvirkeshus byggt i trä och andra naturmaterial. Med en bärande stommn av pelare, balkar och bjälklag i limträ – allt synligt i hela huset. Fasaden utgörs av värme- och Sioobehandlad furu som får åldras naturligt. Det är Moelven som tagit fram en villa helt byggd i trä och huset har döpts till – Villa Moelven.

Istället för mineralull, byggplast och gips används vindskydd, cellulosaisolering, ångbroms och skivmaterial i trä. Att bygga diffusionsöppet, så att huset andas, är en princip som har används i svenskt husbyggande under 100-tals år. Metoden ger friska hus som erbjuder ett optimalt boendeklimat för generation efter generation.

Villa Moelvens fasad består av kiselbehandlad Thermowood av furu med projektanpassade profiler. Köket har specialtillverkade luckor och detaljer i furuplywood som även använts som väggbeklädnad samt för att skapa unika inredningslösningar.

Villa Moelven har gått om vinklar och vrår och flera trappor mellan de olika etagen.

trähus invändigtMen det var inte bara bättre förr. Utvecklingen av moderna grunder är något som tillfört stora fördelar i husbyggandet. Moelven har tagit det ett steg längre. Huset vilar på en helt ny lågenergigrund som minskar värmeläckaget med hela 35 procent jämfört med de dominerande lösningarna på marknaden.

Solenergi
Villa Moelven använder dessutom solen för att generera hela varmvattenbehovet till golvvärmesystemet, tappvatten och pool från april till september. Solfångarna fungerar även på vintern men jobbar då helt integrerat med en bergvärmepanna. Kombinationen skapar en effektiv och lättskött lösning med mycket låga energikostnader.

Belysning är en viktig del av inredningen! Armaturernas design och egenskaper är noga utvalda för att skapa den perfekta upplevelsen. Extra spännande är användningen av LED som utvecklats enormt under senare år. LED ger nu ett vackert ljus och har mycket lång livslängd i kombination med extremt lågt energibehov.

 

 

Leave a Reply