The fabulous Mrs Murphy designar affisch som hjälper

MAGISK SOMMAR. Majblommans affisch 2015 är designad av Mrs Murphy och symboliserar glädjen i sommarlovet. Ekonomiskt utsatta barn har möjlighet att söka bidrag hos Majblomman för aktiviteter som gör sommarlovet gladare.

Sedan Carl Larssons dagar har Majblomman samarbetat med svenska konstnärer och kunnat presentera en girlang av härligt majblommiga affischer. I år har Majblomman kopplat in den sprudlande formgivaren Malin Ehlin, alias Mrs Murphy. I början av 00-talet färgsatte hon majblommor ihop med en barnjury.

majblomman

Mrs Murphy har ritat och skapat sedan barnsben, och är glad som en lärka över att kunna göra en insats för barn som har det tufft. Det gör hon med ett ljuvligt strandmotiv i gammaldags travel poster-stil.
– Just det! Jag har inspirerats av gamla reseaffischer, och jobbat med temat sommarlov, säger hon. Så bilden berättar helt enkelt om sol, bad och lekar! Och så har jag lagt på ett filter så att det känns lite ”äldre”.

Att Mrs Murphy älskar design från förr går inte att ta miste på. Hennes hem är prytt med popkulturella detaljer och glammig vintage från golv till tak.
Utöver att majblommebilden får hänga intill Lasse Åberg och Caroline af Ugglas i Majblommans galleri gläds Mrs Murphy mycket åt att kunna bidra till att barn får förverkliga sina drömmar om sommaren.
– Ja, i år lyfter Majblomman fram sommarlovet, som är en påfrestande tid för barn i familjer med knappa resurser, säger Lena Holm – Majblommans generalsekreterare. Vi vill att alla ska få uppleva den där härliga stunden på stranden som årets affisch fångar så fint.
Mrs Murphy inspirerades av gamla posters när hon designade årets affisch för Majblomman.
Majblommans lokalföreningar runt om i Sverige delar ut pengar till barn upp till 18 år. Bidragen kan betala till exempel fritidsaktiviteter, glasögon, en cykel eller något annat som är viktigt för barnet. Bidragen söks från den lokala Majblommeföreningen på respektive ort.

Läs mer om majblomman på www.majblomman.se.

Leave a Reply