Räkfrossa på biljardcaféet

I grannhuset till blomsterbutiken ligger Biljardcaféet. Fredagsmys – det är inte bara chips, pizza eller popcorn. Det har Biljardcaféet visat. Deras stora räksmörgåsar har blivit mycket populära och speciellt på fredagar kommer massor av kunder för att ha räkfrossa.

Till höger Rose-Marie Johansson och Iren Farkas-Höglin med Biljardcaféets numera berömda räksmörgåsar.

Raksmorgas

Biljardcaféet startades 2012 av Rose-Marie Johansson. Sedan dess har man serverat kaffe med tilltugg och besökarna har spelat biljard eller bara suttit och umgåtts. I april förra året väcktes idén om att satsa på riktigt smaskiga räksmörgåsar, lite inspirerade av succén med de jättestora räksmörgåsarna i Värmskog. Ryktet om dom har spridit sig långt utanför Värmlands gränser.
Nu ser det ut att bli succé även i Storfors.
– Vi gör våra smörgåsar på hembakat bröd med handskalade och certifierade räkor, berättar Rose-Marie. Vi köper aldrig maskinskalade räkor som inte har någon smak kvar.

Nedslapp_storfors
Under året som gått sedan caféet började med räksmörgåsarna har ryktet spridits. Många kommer till caféet för att äta en smörgås på plats tillsammans med en kopp kaffe eller en dricka. Men många beställer också smörgåsar och tar med sig hem. En bra fredag kan det vara mellan 40-50 räksmörgåsar som säljs och sedan starten i april har det sålts ungefär 1 500 räksmörgåsar.

av Björn Hallin

Leave a Reply