20-årsjubileum på Piscator´s Bil

I år firar Peter Piscator i Storfors 20-årsjubileum som egenföretagare med sin bilverkstad. Under årens lopp har han byggt upp verksamheten på en stabil grund och nu hittar bilägare från hela östvärmland till hans verkstad i Storfors.

Att regelbundet kolla hjulinställningen rekommenderar Peter Piscator. 

Hjulinstallning
Peter började som bilmekaniker på Värmlands Bil i Kristinehamn där han arbetade i sju år. 1995 startade han eget och arrenderade verkstaden på OK i Storfors. Tre år senare köpte han den nuvarande lokalen. Samma år som han köpte lokalen anställde han också den första mekanikern och under årens lopp har antalet i verkstaden pendlat mellan tre och fyra.
– Det känns som en lagom nivå, säger Peter. Beläggningen i verkstaden är bra. Det är många här som pendlar och behöver ha service på bilen regelbundet.
Peter har även kunder mer långväga ifrån. Utbudet av verkstäder är inte så stort i Filipstad, varför många därifrån och från Lesjöfors och Persberg söker sig till Storfors.

Tidigt blev verkstaden ackrediterad för AC och ungefär samtidigt fick man släcka Bilprovningens 2:or. Att se över bilens AC inför sommaren är något som Peter rekommenderar. Om inte anläggningen servas kan det bli en dyr historia.
– Det gäller att ha rätt tryck i systemet och är nivån på gas för låg riskerar AC-anläggningens kompressor att slås ut, vilket kan kosta allt mellan 3 000 kronor upp mot 10 000 kronor om det vill sig illa. Risken finns också att kondensorn i anläggningen kan bli full med smuts, säger Peter.
Han rekommenderar att ha ACn igång hela tiden, då mår den bäst.
En annan sak som Peter tycker är viktigt är att kolla hjulinställningen. En felaktig hjulinställning gör att bilen drar mer bränsle samtidigt som däcken slits onödigt mycket.

Nedslapp_storfors

Piscators Bil är anslutet till Bosch Service vilket betyder att verkstaden kan serva samtliga märken. Alla som servar sin bil hos Peters verkstad får också tillgång till Bosch Service assistance under ett år vilket sedan kan förlängas vid nästa årsservice. Det är en assistans som gäller vid driftstopp som en olycka eller om bilen får ett tekniskt fel, bränslet tar slut eller bilen får punktering. Assistansen gäller i hela Europa. Piscators Bil är också anslutet till Kontrollerad Bilverkstad.
– Det innebär att det finns en garanti för att vi utför arbetet på ett fackmannamässigt sätt och då och då kommer det hit kontrollanter som kollar att vi sköter oss, säger Peter.
Bilverkstaden har också satsat på service av husbilar.
– De börjar dyka upp nu inför sommarsäsongen. Just nu är två husbilar på väg in på service, avslutar Peter.

av Björn Hallin

Leave a Reply