Nords – Inte bara en byggvaruhandel

Nords 040_red Nords 026

 

Byggmaterial, husgeråd, trädgårdsprylar, maskiner, belysning och heminredning – You name it. På Nords i Linnebäck Karlskoga överdrivs det inte när de säjer att de har ”Allt för hus och hem”. Från minsta skruv till grytor och gardiner kan man handla både över disk och i deras nätbutik.   

Nords 114_red Nords 014

Satsningen av heminredning i byggvaruhandeln visade sig vara ett lyckosamt drag, säger Therese och Ralf Nord glatt.

Allt började en gång med en byggvaruhandel. I dag, 20 år senare ser Nords som ligger i Linnebäck lite annorlunda ut. På ungefär tusen kvadratmeter finns allt från småskruv och nubb till gräsklippare, tapeter och vitvaror.
Enligt Ralf Nord som driver butiken är det viktigt att hänga med i utvecklingen för att kunna konkurrera med de stora varuhuskedjorna som säljer billigt och som finns i snart alla städer.
– Det gäller att försöka hänga med och bredda sortimentet. Att ha ett brett sortiment lockar fler kunder och gör det roligare för folk att komma och handla.  Vi tillhör fackhandelskedjorna Bolist och Elkedjan för att kunna hålla nere våra priser precis som de större aktörerna. Vi har också startat webbutik, säger han.

Nords 062 Nords 093_red

För några år sedan satsade Ralf Nord på försäljning av heminredning i butiken vilket visade sig vara ett lyckosamt drag. Övervåningen i butiken är numera fylld av säsongens trender med gardiner, ljuslyktor, kuddar och annan interiör.
– Fredagar och lördagar kommer det ofta par hit, då många kvinnor går till övervåningen och karlarna kollar in verktygen. Fast på det hela taget är inredningssidan mycket poppis, berättar Ralf Nord.

Nords 148 Nords 170 Nords 070

Ralf Nord som dock känner sig något mer bekväm bland plankor och skruv har överlåtit heminredningsavdelningen till dottern Therese Nord, som han anser ha bättre koll på läget vad det gäller färger och trender. Therese trivs med uppgiften och vet vad som är på gång.
– Svart och vitt går fortfarande hem. Men samtidigt finns de som tröttnat på att ha så mycket vitt överallt och nu väljer pastellfärger i sin heminredning, berättar Therese.
Att det finns mycket att välja på i butiken är bara roligt även om det blir en hel del plock, menar Therese.
– Och så är det roligt när kunder upptäcker att vi har varor som de inte trodde fanns här. Som gardiner till exempel, säger hon.
Och om pappa Ralf får välja? Ja då hamnar vi på butikens nedre plan.
– Då får det bli en skruvdragare och en multimaskin. Det kommer man långt med som hemmasnickare, säger han.

Nords 059 Nords 077 Nords 143

 

 

 

 

 

av AnnaCarin Windh

Leave a Reply