MoveHome – bygg ditt hus online!

Den digitala världen öppnar upp för nästan oändliga möjligheter för kreativa affärslösningar. Trivselhus har mött behovet av enkelhet och snabba lösningar i kombination med trygg totalentreprenad, genom att lansera varumärket MoveHome. Nu kan du bygga ditt hus online – och få pris direkt.

– Tanken var att hitta ett enklare, snabbare men samtidigt tryggt sätt att bygga hus, berättar Johan Andersson, säljansvarig för Trivselhus och MoveHome i Örebroregionen.
MoveHome erbjuder 22 husmodeller. Varje husmodell visas med husritningar och illustrationer i 3D, med två olika taktyper i olika stil och med varierande funktion. Steg för steg gör man på nätet olika val och priset får man direkt.
– Vi vill med detta koncept ge unga människor möjligheten att flytta från lägenhet till hus, säger Johan.
När man byggt sitt hus online får man ett pris. Detta inkluderar grundläggning och totalentreprenad. Sedan tar man kontakt med ansvarig säljare som kompletterar med kostnader för markarbeten utifrån varje specifik tomts förutsättningar. På hemsidan finns ett antal räkneexempel för att visa vad det kan kosta.
– En nybyggnation behöver inte nödvändigtvis betyda en högre månadskostnad, utan tvärtom, säger Johan.

Skarmavbild 4

I Karlstad har Trivselhus exploaterat ett stort område villatomter kallat Kartberget. Här finns 15-talet MoveHome byggda. Även i Örebro har 5 MoveHome byggts under 2014.
– Många har tack vare detta fått upp ögonen för MoveHome och att bygga online. Vi har idag en marknadsandel på dryga 2% vilket gör oss till ett redan etablerat varumärke. Men jag vill gärna få chansen att förklara för fler vad vi har att erbjuda, säger Johan.

Fördelarna är många. Då huset byggs på nätet är alla val gjorda innan säljaren kontaktas. Detta förkortar indirekt byggprocessen, samtidigt som det ger en bättre överblick och prisbild för kunden.
– Detta utan att vi tummat på Trivselhus välkända kvalitet och design. Faktum är att det är samma väggkonstruktion som byggs i våra gemensamma fabriker i Småland. I priset som räknas fram i kalkylen ingår ett nyckelfärdigt hus inklusive grund, där MoveHome tar hela ansvaret från början till slut. Som ansvarsfull hustillverkare är det självklart för oss att erbjuda total-entreprenad, avslutar Johan.

av Annica Nilsson

Leave a Reply