Årets trender presenterades på möbelmässan

I dagarna avslutades kanske årets roligaste och mest intensiva vecka för alla inredningsintresserade – Stockholm Furniture fair, den största utställningen för skandinaviska ljus- och möbeldesigners. Mnytt var på plats på Stockholmsmässan i Älvsjö för att spana ibland de senaste trenderna och nyheterna.

Inspiration från Stockholm Furniture fair 2015

 

I år såg vi mycket detaljer med läder, skinnsoffor, träslag och naturmaterial. Även återlanseringar av klassiker där dagens formgivare skapar nya spännande uttryck.

Så, har du någon gammal skinnmöbel med fin patina som samlar damm i förrådet är det läge att plocka fram den nu, många klassiska modeller står högt i kurs på auktionsmarknaden.

Skandinavisk design var det också naturligtvis mycket av på mässan, men nu mer uppblandad med mjukare och rundade former, liksom strama kantiga. Traditionellt hantverk och material hyllas och även fortsatt fokus på miljötänk.

Årets mässa var kanske inte så färgstark, utan nyanserna var mer dämpade och matta. Fortfarande hett med mycket koppar och även mässing, men nu med mer matta inslag. Struktur- och tredimensionella effekter på textilier och material var också något vi fastnade för på årets möbelmässa.

Ljuspunkter från Northern Light Fair 2015

 

Foto: Tarja Tanskanen & Malin Sandell

Leave a Reply