Mysiga spabehandlingar och det senaste inom skönhet på Relax Hud & Hälsa

Charlotta Grundmann fixar naglarna på Margeurithe Eriksson.

Relax, spa, fotvård, ansiktsbehandlingar och massage. Ja, det finns allsköns avkoppling och skönhetsvård att få i Maria Gustavssons hudvårdssalong Relax Hud och Hälsa i Degerfors. Och nu kan man även få hudbehandling i hennes salong med hjälp av det senaste inom lasertekniken, något hon är först med i Värmland.  

trasten- relax 118

För Maria Gustavsson är det viktigt att utveckla både sig själv och sin verksamhet. Därför var hon inte sen att haka på ett av de nu trendigaste alternativen vad det gäller skönhetsvård, laserbehandlingar. Maskinen hon har skaffat är en fraktionerad erbiumlaser. Något som för oss ej insatta låter som rena rama grekiskan, men som Maria på ett enkelt sätt kan förklara vad det är.
– Det är en laser som jobbar med hudföryngring. Laserstrålarna bryter ned huden och den friska huden runtomkring triggas igång till självläkning och då byggs en ny friskare hud upp.

Maria Gustavsson har drivit sin salong i snart tio år.

En dermascanner som kollar rynkdjup, porer, pigmentering och fukthalt för att sedan åldersbestämma huden. Den används ofta i samband med laserbehandling. Maria har för övrigt en egen programpunkt på Hälso- och fitnessmässan i Karlskoga i mars, där hon visar upp sin Erbium-laser.  

trasten- relax 220

Än är det inte många salonger som erbjuder den här typen av laser, åtminstone inte i Värmland, så för Maria känns det positivt att få gå i bräschen för den relativt skonsamma behandlingsformen.
– Det som är bra med behandlingsformen är att man kan ta bort både kirurgiska ärr, acneärr och bristningar. Den föryngrar huden, och minskar porer, berättar Maria.
– Ungefär fyra till sex behandlingar rekommenderas, med tre till fem veckors mellanrum. Resultatet är permanent, men hudens fortsatta åldrande kan man aldrig förhindra, tillägger hon.
Men det finns även möjlighet för själslig njutning och avkoppling hos Maria. Massage, ansiktsbehandlingar, nagelvård och fotvård erbjuds. I källaren är det inrett med relaxbad, infrabastu, massagestol, omklädningsrum och dusch. Maria berättar att infrabastun är nyttig för huden och kroppen på många sätt och att den jobbar på lägre temperaturer än den traditionella bastun.

trasten- relax 240 trasten- relax 238 trasten- relax 166
– Det är blandade grupper som kommer hit. Det är inte ovanligt med möhippor, tjejträffar och födelsedagar. Sällskap om två upp till åtta personer är ungefär lagom. Vi står med allt utom badkläder. Så handdukar, badrockar och schampo finns här. Vi bjuder också på fruktbuffé, juice och nötter. Vill man ha med annan förtäring går det också bra. Många frågar om det är okej att ta med lite vin. Visst får man det! Säger Maria.
Dessutom garanteras absolut avskildhet i spaavdelningen.

trasten- relax 206

Till sin hjälp har Maria Charlotta Grundmann som även hon är hudterapeut. Det krävs två som jobbar i salongen då kunderna är många och ofta återkommande, några bortåt de tio år Maria drivit salongen. Det är också en rykande åtgång på presentkort.
– Ibland säger jag lite skämtsamt till nån herre som är inne och köper presentkort till sin flickvän eller fru ”Att du vet väl att du ger bort nu? En dyr vana” skrattar Maria.

Relax Hud & Hälsa använder sig av ett kosmetikaföretag med säte i Örebro. Palina.

av AnnaCarin Windh

Leave a Reply