Mörkvikens Byggservice vill expandera

MBS är företaget med dom svarta bilarna, berättar ägarna Clas Svensson och Fredrik Josefsson.

– Nu har vi kört Mörkvikens Byggservice i tolv år och hittills har vi inte haft några missnöjda kunder. Nöjda kunder är vårt viktigaste marknadsföringsmedel, säger Clas Svensson, som tillsammans med Fredrik Josefsson driver företaget som i dagligt tal kallas MBS.

Clas och Fredrik körde igång MBS 2002. Snabbt fick man mycket jobb och märkte att väntetiderna blev långa för kunder, som sökte kontakt och därför fanns det ingen annan väg än att anställa fler snickare. Idag är det elva anställda i MBS, men…
– Vi behöver fler erfarna snickare för att kunna hålla korta tider mellan beställning och arbetsstart. Tyvärr är det svårt att få tag i erfaret folk, men vi hoppas att duktiga snickare ska lockas av att vi är ett företag, som satsar hårt på kvalitet och kundnöjdhet, säger Fredrik Josefsson, som ser fram mot intresserade nya medarbetare.

MBS jobbar med allt inom byggnation, främst handlar det om till- och ombyggnader. Självklart tar man också hand om badrum, där man samarbetar med våtrumscertifierade företag. Inom företaget finns behöriga snickare för köksinstallationer.

Idag är den största delen av kunderna privatpersoner. Något som MBS hoppas förändra i framtiden.
– Vi tror att den kvalitet vi håller mot privatkunder också ska locka företag att ta kontakt med oss. Ett steg i den riktningen är att MBS vunnit en upphandling för kommunen om att bygga ett korttidsboende i Stråningstorp, fortsätter Clas Svensson.

MBS har också uppdrag för Vårgårdahus att montera deras nya hus i Örebro län. Kontakter finns också med andra husföretag om avtal.
Just nu finns uppdrag inne för ytterligare två snickare och med dessa på plats ska företaget bli än effektivare med Fredrik Josefsson, som projektledare och ansvarig för materialflöde till de olika projekten och Clas Svensson ska i första hand ägna sig åt administration kring uppdragen, som offerter och jakt på nya uppdrag.

av Anders Björklund

Leave a Reply