Mimmi brinner för samarbete mellan företag och lokal handel

Samverkan mellan företagen i Degerfors – det är ledstjärnan för Mimmi Öxne som driver Maxbild. Företag som samarbetar kan utvecklas tillsammans och skapa ett starkare Degerfors, är hennes paroll samtidigt som hon brinner för att man ska handla lokalt.

Mimmi har själv arbetat som egen företagare i närmare 20 år. Det började inom taxibranschen men eftersom hon i alla år varit intresserad av foto och marknadsföring växta beslutet att satsa på fritidsintressena i ett större sammanhang. År 2010 kunde hon försörja sig på deltid på sina fotokunskaper och två år senare satsade hon helhjärtat på foto- och reklamverksamheten.  Mimmi avvecklade taxirörelsen och numera har hon egen studio på Jannelundsvägen där hon driver företaget Maxbild.

Under årens lopp har hon hjälpt till med fotografering i olika sammanhang. Hon har fått förfrågningar från olika företag, vänner och bekanta och fotat på olika event, bröllop och olika tillställningar i Degerforsområdet. I studion blir det mest fråga om olika porträttfotograferingar.
– Jag tycker det är så spännande att fånga människor, säger Mimmi.
Det blir också mycket fotouppdrag för att ta bilder av barn och sällskapsdjur som hundar och katter, familjeporträtt och ibland kommer också uppdrag som att fotografera ett rockband eller ta konsertbilder.

Mimmi har också börjat samarbeta med en hår- och skönhetssalong och tillsammans kan man nu erbjuda paket där det ingår en styling av hela familjen med efterföljande fotografering. I grundpaketet ingår en timmes styling och en timme fotografering.
– Det är bilder som kan bli minnen för livet. Att vi kan hjälpas åt flera företag tycker jag är viktigt. Då kan vi erbjuda något som blir något större och som fler kan ha nytta av, säger Mimmi.
Just samarbete är något som Mimmi vurmar för. Ett intresse som gjorde att hon blev utsedd till årets företagskvinna förra året.
– Det var verkligen oväntat men det är alltid roligt att få uppskattning för det man gör, säger Mimmi.
Själv samarbetar hon inte bara med skönhetssalongen utan även med ett företag som säljer arbetskläder, vilka Mimmi kan trycka eller brodera logotyper eller text på. Mimmi har även egen försäljning av kläder.

Nedsläpp GrundPå reklamsidan arbetar Mimmi med företagsfotografering, tar fram broschyrer, visitkort, brevpapper, kuvert, gör roll-ups, skyltar, trottoarpratare och mässväggar plus fordonsdekor.

Den som vill ha ett nytt foto till ID- eller körkortet kan vända sig till Mimmi och hon åtar sig även att omvandla de gamla analoga bilderna till nya digitala.

av Björn Hallin

Leave a Reply