Yvonne och Carl-Henrik öppnade på nytt i Storängen

Kaj Kotikangas, Johnny Lundgren, Yvonne Herö och Monika Olofsson med den stora butiken i bakgrunden. Numera har verksamheten koncentrerats till vitvaror medan hemelektroniken flyttat ut.

– Storängen har verkligen utvecklat sig bra. Det tycker Yvonne Herö som tillsammans med maken Carl-Henrik flyttade tillbaka till området i början av förra året. Paret var bland de första som etablerade sig på Storängen. Efter att ha sålt verksamheten 2007 är de nu tillbaka med Greeks Elon.

Yvonne och Carl-Henrik har lång erfarenhet av att driva verksamhet i vitvarubranschen. De startade 1980 i Degerfors och tog över Greeks Elvaruhus som startats tidigare av Einar Greek. År 1992 startade de i Elbolagets gamla lokaler i centrala Karlskoga och drev under en period verksamhet både i Karlskoga och Degerfors. Efter fem år ville Posten in i deras lokaler och då KP Fastigheter byggde nya lokaler på Storängen flyttades rörelsen dit 1997 samtidigt som de koncentrerade affärsverksamheten till Karlskoga.
– Då var vi ett av de första företagen här ute på Storängen, berättar Yvonne. Bland de andra företag som etablerade sig tidigt på området var Jysk och Bergslagscenter.

Yvonne Herö är glad över att ha kommit tillbaka till vitvarubranschen i det egna företaget Greeks Vitvarubutik AB som hon driver tillsammans med maken Carl-Henrik.

Yvonne bild 2

Verksamheten utvecklade sig gynnsamt men efter att ha arbetat intensivt med långa arbetsdagar beslöt Yvonne och Carl-Henrik 2007 att sälja till Elon. Anders Andersén som var butikschef, hade i sin tur börjat som prao på Greeks på 1980-talet. Efter att ha sålt företaget ägnade sig Yvonne och Carl-Henrik åt den fastighetsrörelse de haft i Degerfors samtidigt som Yvonne arbetade kvar i butiken med att sköta bokföringsarbetet. Efter 2007 har ett par andra företag också drivit vitvaruhandel i lokalerna på Storängen. När den senaste ägaren Eldialog skulle lägga ned verksamheten såg Yvonne och Carl-Henrik möjligheten att komma tillbaka i branschen fullt ut. De återtog verksamheten under namnet Greeks Elon. Hemelektroniken har numera flyttat ut och drivs numera av Audiovideo inne i centrala Karlskoga. Det betyder att de cirka 1 600 kvadratmeter stora lokalerna kan disponeras om lite grand. Tanken är att slå ut väggen till den del där hemelektroniken tidigare huserade och flytta den nuvarande butiksytan med vitvaror mot söder i lokalerna. På så sätt får man en ganska stor yta ledig i den norra delen.
– Den delen tänkte vi hyra ut till något företag som på ett naturligt sätt knyter an till vår verksamhet, säger Yvonne. Vi ska göra iordning utrymmena under våren och sedan får vi se om vi kan hitta någon hyresgäst.
Kvar sedan tidigare arbetar också Johnny Lundgren och Monika Olofsson vilket gör att verksamheten kunnat drivas vidare i gammal god anda. Carl-Henrik håller sig numera lite i bakgrunden och arbetar med data och administration och greppar de övergripande frågorna i företaget.

Under de senaste åren har området Storängen växt kraftigt.
– Det är flera stora företag som drar folk till området, bland annat Biltema och Dollar Store som är relativt nyöppnade och som inte funnits här tidigare, säger Yvonne. Vi märker att det kommer många utifrån, bland annat från Kristinehamn och Degerfors. Området har också snyggats upp och blivit mycket trevligt och utvecklingen är mycket positiv.

UtskriftYvonne pekar också på läget bredvid vägen mellan Degerfors och Karlskoga med många pendlare. Skyltläget bedöms vara betydligt bättre vid Storängen än efter den stora genomfartsleden E 18.
– Vi är jättenöjda med att vara tillbaka i branschen och vi ser mycket ljust på
framtiden, avslutar Yvonne.

av Björn Hallin

 

Leave a Reply