Storängen har växt från ett företag till snart 40

Under 2015 gör vi i varje nummer ett ”Nedsläpp” i olika betydelsefulla och aktuella områden runt om i våra utgivningsorter. Vi hälsar dig här med: Varmt välkommen till Storängen Karlskoga!

För drygt 40 år sedan kom det första företaget till Storängen söder om Karlskoga. Det var Bergslagscenter som slog upp dörrarna till verksamheten 1972.

Företaget expanderade så småningom och efter tio år byggdes två av de nuvarande stora växthusen och lite senare ytterligare ett växthus.
– Det har märkts att området utvecklats sedan vi kom dit. Bara de senaste åren har det hänt mycket och det kommer nu allt fler kunder. Det är inte bara gamla stamkunder utan en hel del nya ansikten, säger Johnny Hellberg som driver Bergslagscenter tillsammans med systern Ewa Hellberg.
Tidigt ute var också en bilfirma som sålde Peugeot i de lokaler där Jysk numera finns. Även Volvo på andra sidan Degerforsvägen hör till de tidiga företagen.

Under senare år har kommunen satsat på utbyggnaden av Storängen som ett centrum för sällanköpshandel för att erbjuda ett brett utbud och konkurrera mot de större handelsområdena i Karlstad och Örebro. Kommunen har bedömt att Storängen inte konkurrerar med handeln i centrum då inriktningen inte är dagligvaruhandel utan sällanköpsvaror.
Läget utmed Degerforsvägen anses som mycket bra och varje dag passerar i genomsnitt 8 000 fordon förbi Storängen.

Bland de företag som etablerat sig på senare tid är, Mabi, Karlskoga Selfstorage, Jem & fix, Mekonomen, Biltema och Dollarstore. Fler företag är också på väg.
Under våren inviger KD Villaservice sina nya lokaler och Burger King är på väg att öppna en hamburgerrestaurang i områdets södra del. Rekryteringen av personal är på gång.
Ännu fler företag ligger i startgroparna för att flytta till eller starta verksamhet på Storängen och främst är det affärslägena längs Degerforsvägen som drar till sig intresse.
Ett större område söder om Biva väster om Degerforsvägen håller till exempel på att ställas i ordning.

Av Björn Hallin

Leave a Reply