Spakällan fixar dig skön inifrån och ut

Anna Holm vid nagelstylingsbordet.

Skönheten sägs ju som bekant komma inifrån. Och det är alldeles sant. Men det behöver ju inte betyda att man inte kan få unna sig lite lyx och glamour för det yttre också emellanåt. Och på Spakällan i Degerfors kan man få lite av varje.

spakallan 518

När hudterapeuten och idrottsläraren Anna Holm startade sin skönhetssalong Spakällan juni 2013 gjorde hon det hemma i sin källare. Rekordsnabbt har verksamheten vuxit och i november förra året flyttade hon sin salong till en större lokal på Storgatan i Degerfors. Till sin hjälp har Anna dessutom anställt två, Ingela Jehrn som är utbildad hudterapeut och Ingrid Elgh som är makeup-artist, frans-stylist och nagelteknolog.

På Spakällan finns alla möjligheter för både yttre och inre välbefinnande, menar Anna Holm.
– Vi har massage i olika former med exempelvis peeling eller inpackning. Vi har fotvård, vaxning, nagelstyling, fransförlängning och makeup, berättar hon. En nyhet är att det på Spakällan nu finns fyra olika typer av helkroppsmassage att välja mellan där kroppens samtliga fem sinnen stimuleras.
– Det är fyra olika teman. Detox är utrensande, Slim ska hjälpa mot celluliter, antiage är uppstramande och relax är avslappnande, förklarar Anna. Utöver känselsinnet stimuleras luktsinnet genom aromaterapi, olika färger och ljus används för ögats intryck, musik för hörseln och en dryck för smaken.
– Allt är professionellt framprovat av expertis på varje sinne. Varje typ av massage har sin specifika beröring, färg, musik, smak och lukt. Många kunder kommer också till Anna och hennes medarbetare för att piffa till det yttre. På Spakällan kan man få hudvård eller lite festligare makeup. Man kan även förlänga sina fransar och naglar. Vill man ta det ett steg längre finns det även möjlighet att få botox och fillers-injektioner utförd av specialist.
– Pyra Haglund som är en läkare från Stureplanskliniken i Stockholm kommer hit en gång var tredje månad för att ge kunder konsultationer och hon utför ingrepp här. Allt sköts med sekretess, poängterar hon.

spakallan 454 spakallan 431 spakallan 472


Vackra Aromalampor som både avger trevlig doft och renar luften, samt m
assage för de olika sinnena finns också till försäljning för den som vill göra det hemma.

 

spakallan 410 spakallan 458 spakallan 416


I butiken finns allt möjligt att köpa till sig själv eller som present, allt från små lyktor till te, ris senap, handdukar och choklad.

 

Anna har tänkt på det mesta när det gäller skönhetsvård. Och när det kommer till att vaxa bort mer eller mindre generande hårväxt kan man på Spakällan även göra det på brasilianskt vis.

– Vi är en av de få i Värmland som använder oss av brasiliansk vaxning.
Metoden är skonsammare och används oftast på känsligare intima kroppsdelar. Krämen, en honungsemulsion, smörjs på det hårbevuxna partiet och sedan rycks håret medhårs istället för mothårs som är det vanliga vid vaxning.

Något som Anna vill slå ett extra slag för är att spraya sig brun istället för sola solarium med risk för cancer säger hon.
– Det är mitt hälsotips till alla de som vill ha lite färg. Det är ofarligt för huden och vi har till och med en ekologisk variant av spray-Tan. Och det finns många färgtoner att välja mellan.
Ranelid-brun tänker Mäklarnytts utsände må bra-reporter lätt förskräckt.
– Nej nej, den färgen har vi inte, försäkrar Anna Holm.

av AnnaCarin Windh

 

Leave a Reply