Loppis Hyllan – nytt koncept i Karlskoga

DennaIMG_3271

Jan Nilsson har varit involverad i branschen med begagnade prylar sedan 1981. Då köpte han in sig i Karlskoga bytesaffär som låg på Bregårdsgatan. Sedan 2001 har han ägt f d Rikets sal i Karlskoga och i olika former bedrivit loppis- och begagnatförsäljning. Sedan 10 januari 2015 har han ett nytt koncept på plats.

– Jag besökte Gagnef i Dalarna och fick inblick i en modell där de som vill sälja prylar, hyr hyllor i fyra veckorsperioder. Jag finns på plats, säljer, tar betalt och utbetalning av sålda varor sker löpande, berättar Jan Nilsson, som än så länge är mycket nöjd med besöken.


Jan Nilsson med lång erfarenhet
i branschen hoppas mycket på
det nya konceptet ”Loppishyllan”.

Denna P1010090 D

P1010092 D


1. Marie Ljungberg fyndar bland skor. 2. 
Ivriga besökare letar fynd i hyllorna.

 

– På invigningen kom fantastiskt mycket folk och många sålde för långt mer än de 500 kronor de betalar för hyllplatsen.

Systemet fungerar på så sätt att säljaren levererar sina saker, prissätter och får en hyllplats för fyra veckor för 500 kronor. Har man stora prylar typ lampor, små möbler mm, så får man också plats för dessa. Vill man hyra två sektioner kostar det 750 kronor. Det finns även låsta glasskåp för dyrare, mindre saker.

– Många tycker det är bra att inte behöva vara på plats och sköta försäljningen. Under perioden kan säljarna självklart fylla på i hyllan och vill man ha en ytterligare period, går det naturligtvis också bra.
Nysatsningen med Loppishyllan har krävt en rejäl marknadsföringsinsats med bred annonsering. Konkurrens mellan olika försäljningsställen är hård, så det gäller att synas. Loppishyllan har öppet sex dagar i veckan. Söndagar är det stängt.
Loppishyllan har ett 90-tal hyllsektioner till förfogande men kan utökas med ett tjugotal , så alla som vill kommer att få sin chans att sälja. Som det ser ut nu finns ett fåtal hyllsektioner lediga, men det växlar givetvis.
– Loppishyllan har en låg avgift. På många andra liknande ställen är avgiften betydligt högre eller hyllsektionerna mycket mindre för samma pris. Betänk att det kan kosta 250 kronor för ett bord på en endagsloppis, avslutar Jan Nilsson, som hälsar alla välkomna till Loppishyllan, som ligger i området Karls-Åby i Karlskoga i korsningen Bergsmansgatan Carls Åbyvägen.

av Anders Björklund. Foto Marita Olén Widenberg

 

Leave a Reply