Julmarknad i Lunedet

Som traditionen bjuder hölls även i år julmarknad ute i Lunedet. Det blev en dag fylld av aktiviteter för både unga och gamla.

Många hantverkare hade välfyllda stånd med allehanda alster till försäljning. Där fanns tomtar i massor, både stickade och virkade, dörrkransar, granristomtar och granrisbockar. På logen, där tomten höll till,  var det stundtals trångt om saligheten. Alla barn ville så klart träffa tomten och berätta vad de önskar sig i julklapp.
Utomhus kunde de som ville få sig en kram av både ”Bävern och Snögubben”.

L 4 L 2 L 3

 

 

 

 

Populärt var också ponnyridningen, liksom glögg och korvståndet. Sonoruskören, klädda i sina fina caper bjöd på stämningsfull musik, som gav publiken julkänsla trots att snön lyste med sin frånvaro. För de som varit förutseende och bokat innan stod julbordet uppdukat i restaurang Stallet. I cafeet var det trångt, men vad gör väl det när man har trevligt.
Nu väntar ytterligare ett par veckors aktivitet på Lunedet, då man ända fram till och med 22 december serverar julbord både vid lunch och kvällstid.

av Marita Olén Widenberg. Foton Lunedet

Leave a Reply