Everts gamla cykelverkstad har fått nytt liv

Marie Thuresson, med ett förflutet som florist under femton år, tog för några år sedan över Gjutarboden i Karlskoga. Det var efter Bergmans som lade ner det gamla gjuteriet. Butiken flyttades så småningom till Kungsvägen.  Nu efter tre år, kändes det som rätt tid att flytta hem.

GB 2

Yngsta barnet är 4 år och närheten till barnen är viktigt, skönt med fritt spelrum för egna idéer dessutom.
På tomten där Marie bor, låg tidigare Everts Cykel-verkstad. Den har nu möjliggjort att Marie kunnat förverkliga gamla drömmar. En annorlunda mysigare lokal, en gammaldags handelsbod har nu slagit upp portarna och Marie är glatt överraskad över att så många redan hittat dit. Här kan man hitta saker som inte finns någon annanstans.

GB 5

En annan idé var att starta en tradition med  egen julmarknad där också andra kan visa upp sina varor och utbyta idéer.  Första marknaden hölls första advent i ett litet format.
Den 4:e advent slår man på stora trumman med ännu fler säljare och större utbud. Marie är mycket glad över att få skapa en gemenskap och samverkan. Så roligt med alla eldsjälar och all kunskap som man vid sådana tillfällen kan dela. Dessutom bjuds det glögg och pepparkakor, hembakat, brasor, julmusik och massor med glatt humör så alla kommer i rätt julstämning.

GB 6 GB 4

 

 

 

 

 

 

 

 

GB 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

av Marita Olén Widenberg

Leave a Reply