Svenssons Bud & Hyrbilar satsar för bättre service

För två år sedan övertog Ulf Svensson Cederwalls Bud & Hyrbilar i Karlskoga, men först i somras genomfördes namnbytet och idag heter företaget Svenssons Bud & Hyrbilar.

Ulf 2

– Det var ett rent ägarbyte, så jag tror inte det blev en stor förändring för våra kunder. Vi jobbar vidare som tidigare och satsar på att utveckla vår service, säger Ulf Svensson, vars kunder i första hand är företag.
– Det är mer kostnadseffektivt att hyra bilar, när behovet uppstår, än att äga egna bilar. De anställda kan alltid hämta nytvättade och rena bilar, lämna tillbaka och sedan tar vi hand om tvätt och rekond inför nästa uthyrning.

Joachim Högberg (tv) ansvarar för biluthyrningen och Ulf Svensson inriktar sig på budbilsverksamheten. Attraktiva helgpriser

Hyrbilar från VW-koncernen
Företaget ingå i Europcar, som ägs av VW-koncernen och därför kommer uthyrningsbilarna från VW, Audi, Seat och Skoda.
Även om inte minibussar och flyttbilar finns på plats i Karlskoga, gör samarbetet inom Europcar att fordon kan plockas in från andra orter. Europcar erbjuder också sina kunder att hyra bil på en plats och lämna tillbaka på en annan.
– Visserligen ett något högre pris, men en uppskattad service.
Eftersom företag är volymkunder, som främst använder bilarna under arbetsveckorna, finns det alltid möjlighet för privatpersoner att hyra till reducerat pris under veckoslut, lov och storhelger.
En annan viktig del för Svenssons Bud & Hyrbilar är budbilsverksamheten.
– Vi kör dagligen gods till Örebro och Karlstad. Om företagen lämnar gods tidigt på morgonen är godset på plats i Örebro eller Karlstad vid lunchtid. Snabbt och säkert!
Dessutom erbjuder vi expresstransporter till den destination som kunden önskar. Perfekt för den företagare som har bråttom att leverera gods, fortsätter Ulf Svensson, som har fem budbilar till förfogande.

Ingår i LBC Logistik
Budbilsverksamheten är ansluten till LBC Logistik och kör också mycket gods åt Bring.
Svenssons Bud & Hyrbilar har sina lokaler lättillgängligt vid västra infarten till Karlskoga vid Ekebykorset.
Adressen är Klövervägen 7, där före-taget har egna lokaler för tvätt och rekond.

Av Anders Björklund

Ulf 3

 

Leave a Reply