Museét Kvarnen

– med Ferlinmuseum i Filipstad

På första våningen finns ett konstgalleri med olika utställningar. För närvarande t.o.m. 28 september är det konstnären Carina Fogde från Tvååker i Halland som ställer ut grafik, måleri och skulpturer. Carina Fogde är född i Filipstad men bor och verkar i Tvååker på västkusten i Halland. Hon är utbildad konstnär och gymnasielärare inom bild och formgivning på Göteborgs universitet.

Från den 4-26 oktober kan man njuta av Rikki Lundbergs bilder, prisbelönad fotograf från Filipstad. Rikki Lundberg skapar ödesmättade bilder oh skildrar landskap, hus och människor som till synes lämnats åt sitt öde. På muséet Kvarnens andra våning hittar man Ferlinmuseet, där kan man uppleva skalden Nils Ferlins liv och diktning under unga år i Filipstad och i Klarakvarteren i Stockholm samt hans sista år i Roslagen.

Carina Fogde (till vänster) &  Rikki Lundberg (till höger)

konst_fil1 konst_fil2

Leave a Reply