Amanda Lindgren (M), ordförande för kultur- och frititdsnämnden, håller invingstalet och gläds åt att äntligen kunna inviga dsicgolfbanan.

Äntligen var ordet när Sandvikens Discgolfbana invigdes

Fyra år efter att Karlskogaförslaget om en discgolfbana i kommunen lämnades in har nu Sandvikens Discgolfbana invigts. En bana som redan innan invigningen blivit populär och flitigt använd.

I vad som med lite god vilja kan kallas strålande solsken har en god skara åhörare samlats för invigningen av Sandvikens Discgolfbana i anslutning till Sandtorpsbadet i Karlskoga.

– Äntligen får vi inviga den och starta igång banan, konstaterar kultur- och fritidsnämndens ordförande Amanda Lindgren (M) i sitt invigningstal.

Hon berättar att vägen fram till att discgolfbanan nu kunnat invigas varit lång, att det började med ett Karlskogaförslag redan 2020 men att pandemin och en del andra svårigheter gjort vägen krokig trots att det hela tiden funnits politisk enighet om att banan skulle byggas.

– Det är kul att se hur populär banan redan blivit, säger hon, vår stad är nu ännu mer attraktiv att bo och leva i.

Hon passar också på att tacka de som varit involverade i bygget av banan, innan Markus Kvick, som också var den som lämnade in Karlskogaförslaget, får äran att med premiärkastet formellt inviga Karlskogas första discgolfbana.

– Det är roligt att kunna visa att Karlskogaförslag blir realiserade, säger kultur- och fritidsförvaltningens chef Magnus Ahlberg efter ceremonin, och det är roligt att det händer något på den här sidan av stan.

Magnus Ahlberg hälsar välkommen

Förhoppningen är att banan ska bli välnyttjad och populär, och kunna locka såväl erfarna spelare som nybörjare. Med sitt läge mellan Sandtorps- och Sandviksbaden kan en dag på stranden lätt kombineras med en runda discgolf, och de 18 hålen bjuder på varierande terräng i både skogsmiljö och på öppna ytor. Redan i samband med invigningen anordnar Karlskoga Discgolfklubb en tävling på banan, och med 53 anmälda deltagare är det uppenbart att det är många som velat ta chansen att spela på den nyinvigda banan.

– Skriv att det är en trevlig bana att spela på, uppmanar en av tävlingsdeltagarna med ett leende, vi kommer ända från Örebro för att tävla här.

Några av hålen finns på de öppna ytorna vid Sandtorpsbadet, andra i skogsområdet intill

Text och foto: Nicklas Remmegård