Den nya ordföranden ser fram emot sommarens högsäsong

Ulla Pedersen Werner ny ordförande på Berget

När Kulturföreningen Berget nyligen höll årsmöte valdes Ulla Pedersen Werner till ny ordförande. Med ledordet tillsammans ser hon fram emot att axla ansvaret att locka Degerforsborna och turister till Berget.

– Det är en spännande och rolig utmaning, säger den nyvalda ordföranden.

Ulla Pedersen Werner lyfter fram att hon har tillsammans som ledord, att det är alla på Berget, där det även finns flera hantverkare som bidrar till att göra området levande, som med gemensamma krafter ska driva det hela framåt. Att det inte är hon som ordförande som gör något utan att man gör det just tillsammans.

– Målsättningen är att få med folk och det är viktigt att alla är med på tåget även om alla inte alltid tycker likadant. Det finns ett afrikanskt ordspråk som lyder ”Om du vill gå snabbt, gå ensam, om du vill komma långt, gå tillsammans”.

Sommaren är högsäsong på Berget och planeringen pågår för fullt. När vi pratas vid är programmet inte helt klart men tanken är att det ska bjudas på en del evenemang som kan locka besökare till det pittoreska området.

– Vi vill få ordentlig fart på det med fiket och handelsboden, och dra folk till Berget så att alla ska få upptäcka vilket mysigt ställe det är.

Man har också förhoppningar om att den nya filmatiseringen av Ronja Rövardotter som spelats in i trakten och nyligen hade premiär ska vara något som lockar lite extra.

– Det kan vara intressant för många. Vi ser fram emot högsäsongen, och det ska bli roligt att komma igång.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Marita Olén Widenberg