Snart dags för mysiga marknadsdagar i kvarteret Vågen

Med start i maj kommer det sista lördagen varje månad under våren hållas marknad på gården mellan de vackra gamla trähusen i kvarteret Vågen i centrala Kristinehamn.

– Det ska bli spännande vad 2024 har i sina gömmor, säger Retrovågens Henrik Bergström som i år tagit över ansvaret för att arrangera marknadsdagarna.

Henrik Bergström

Marknadsdagen körde igång 2022 som en fortsättning på mat- och hantverksmarknaden som fram till pandemin hölls på samma plats i regi av Kristinehamns Historiska. Det har varit populära dagar med besökare från såväl Kristinehamn som kringliggande orter, och många ser fram emot att kunna komma ut och handla och träffa folk.

– Folk kommer in i butiken och frågar när det är dags för marknadsdag, så det finns en förväntan, säger Henrik Bergström, det är jättekul.

Han menar att marknadsdagen är något alla i kvarteret vinner på. Marknaden och butikerna lockar besökare till varandra, och Kristinehamns Historiska har sina bästa besöksdagar de lördagar det är marknad.

– Folk drar folk, konstaterar han.

Man brukar ha omkring ett femtontal försäljare och utställare på plats, både sådana som är med varje gång och de som kommer och går. Mat, mathantverk, loppis och hantverk är bara några av de inslag som brukar finnas, liksom föreningar och företag som vill visa upp sig.

– Det här är ett gyllene tillfälle för företag, föreningar och andra som vill visa upp sina verksamheter, ju fler och bredare vi är desto bättre.

Marknadsdagen i kvarteret Vågen kommer hållas sista lördagen i månaden under våren och sommaren. Det har varit mycket att göra för att förbereda det hela och Henrik ser fram emot den första av förhoppningsvis många marknadsdagar.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande, säger han med ett leende, det är en mysig grej vi har här på innergården och alla är hjärtligt välkomna.

Text och foto: Nicklas Remmegård

Foto: Annalena Åkerstedt