David Elg är taggad på att Elon Karlskoga nu kan erbjuda kökskonceptet Nordanro Express

Nytt kökskoncept tar Elon närmre målet

Med introduktionen av kökskonceptet Nordanro Express tar nu Elon Karlskoga ytterligare ett steg mot målet att vara butiken med allt för hemmet. Att erbjuda kök har varit efterlängtat, av såväl butik som kunder.

– Kunder har frågat efter kök, men vi har inte kunnat ha en full köksutställning i den lokal vi har, så vi är riktigt taggade på det här, säger platschef David Elg.

Att man nu kommer kunna börja sälja kök är tack vare att Elon centralt utifrån sin köksserie Nordanro har tagit fram konceptet Nordanro Express. Konceptet bygger på att utställningsytan och sortimentet är något mindre, samtidigt som möjligheterna för att utforma ditt drömkök fortfarande är stora.

– Skillnaden är antalet luckformat, säger David Elg, man har tillgång till alla leverantörer av bänkskivor, beslag och utrustning. Och vi kommer hålla en väldigt bra prisbild till kund.

Han berättar att man kommer kunna göra besök hos kunden och redan där börja skissa på köket. Därtill är leveranstiderna korta, vilket han beskriver som en ohygglig styrka.

– Det kommer vara leveranstid på 2-3 veckor från fabriken, så det är ett kort steg från ritning till färdigt kök.

Senast under andra halvan av maj – exakt datum beror på när man får utställningsmaterialet levererat – ska utställningen av Nordanro Express finnas på plats i butiken så man kan börja sälja kök. Något man kommer uppmärksamma med en festlig invigningskväll för kunder och klubbmedlemmar.

– Vi är väldigt nöjda över att ha fått till det här, säger David. Det är en stor pusselbit vi väntat på, vi är grymt taggade.

Målet för Elon Karlskoga är, som nämnts ovan, att vara butiken med allt för hemmet, och även om det är ett stort kliv på vägen att nu kunna sälja kompletta kök är man långt från klara. David hintar om att det kommer presenteras fler nyheter redan under innevarande år.

– Idéerna flödar, ler han, så håll utkik.

Text och foto: Nicklas Remmegård

Foto: Elon