Välbesökt energidag hos IOS

När IOS bjöd in till energidag och minimässa en eftermiddag i april var det många som tog chansen att träffa såväl IOS som deras leverantörer för att prata om luftvärmepumpar, solceller och energifrågor.

Caroline Olsson, VD på IOS, berättar att man genom åren regelbundet haft den här typen av träffar och att det är roligt att kunna bjuda in till den här dagen då man sedan pandemin inte haft dem på samma sätt som tidigare.

– Det har varit bra att ha sådana här träffar tidigare, så vi hoppas att det blir uppskattat, säger hon, när vi hade en föreläsning om solceller i vintras var det väldigt bra uppslutning.

God uppslutning är det även denna dag, och redan under den inledande timmen har de utställare vi pratar med haft många som varit intresserade och ställt frågor eller bytt några ord vid sina bord. Utöver leverantörer finns även de lokala energibolagen från Karlskoga, Degerfors och Kristinehamn finns på plats för att svara på frågor och berätta om sin verksamhet. Totalt är det tio utställare som visar upp sig.

– De som är här i dag har inte varit här på sådant här förut, säger Caroline, det är jätteroligt att de ville komma.

Utöver att träffa utställarna kan besökarna delta i tipspromenaden med chans att vinna ett presentkort, och de besökare som föranmält sig bjuds på mat från Julins Backyard Barbecue vars foodtruck sprider en ljuvlig doft över det soliga området.

– Vi har cirka 50 anmälda, det är roligt att så många är intresserade.

Text och foto: Nicklas Remmegård