Elisabeth Falk klipper bandet till Filipstads nya simhall

Nu är nya simhallen invigd

I början av april var det äntligen dags för invigning av Filipstads nya simhall i Spångbergshallen. Projektet har pågått under några år, och den nya hallen har varit emotsedd av Filipstadsborna.

– Nu ser vi fram emot att öppna för allmänheten, säger enhetschef Elisabeth Falk.

Ett femtiotal nyfikna hade samlats utanför Spångbergshallen redan innan portarna slogs upp för invigningen, och under dagens gång kom fler som ville få en första titt på nybygget.

– Det är väldigt roligt att så många kunde komma, säger Elisabeth Falk.

Den gamla simhallen stängdes 2019 då man fick akutstänga på grund av byggnadens skick, och medan den nya hallen projekterats och byggts – på samma plats som den gamla – har badsugna fått åka till andra orter. Så den nya simhallen ha varit efterlängtad.

– Folk har velat att vi ska öppna, så vi ser fram emot att få öppna och välkomna besökarna.

Under invigningsdagen bjöds besökarna på tårta med simhallstema, och guidades runt i mindre grupper av simhallens personal. De positiva kommentarerna var många, och särskilt hur genomtänkt allt var med tanke på tillgänglighet och att badet ska fungera för alla fick mycket beröm.

– Det är en stor investering, så det är roligt att kommunen vågar satsa, säger Elisabeth Falk.

Den nya simhallen är ett verkligt lyft. Allt är nytt och fräscht, och jämfört med den tidigare är allt bättre anpassat för dagens behov avseende exempelvis tillgänglighet och möjlighet att byta om i avskilda bås i omklädningsrummen. Totalt har man fyra bassänger – en tjugofemmetersbassäng, en varmpool, en multibassäng och ett lekland – samt relax med bastu och en cafeteria.

Att det är en enhetschef som är glad och nöjd över att få klippa bandet och alldeles snart få ta emot de första badgästerna går inte att ta miste på.

– Det känns härligt att simhallen är färdig och att vi kan öppna, vi tror det kommer bli anstormning när vi öppnar på tisdag (9 april, red. anm.)

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Sara Virkki Björnberg, Filipstads Kommun