Snart är Filipstads nya simhall redo att invigas

Bygget av ny simhall i Filipstad som pågått sedan våren 2022 – eller hösten 2021 om man räknar med rivningen av den gamla simhallen på samma plats – börjar nu närma sig sitt färdigställande. Bygget slutbesiktigades med godkänt resultat 31 januari, och nu pågår de sista förberedelserna innan datum för invigning kan sättas.

Senast vi på Mnytt rapporterade om simhallsbygget var för ungefär ett år sedan. Då fanns mycket av de yttre delarna av bygganden på plats, man hade lagt tak och påbörjat installationer i teknikrum, men byggnaden var då ännu till stor del ett betongskelett där det mesta av arbetet på insidan återstod. Sedan dess har mycket hunnit hända och vatten har bokstavligt talat börjat rinna under broarna då man i november nådde milstolpen att kunna fylla bassängerna med vatten. Därefter har man jobbat med att färdigställa ytskikt, få inredning och konstnärlig utsmyckning på plats, trimma in tekniken.

I dag är bygget av själva hallen i allt väsentligt färdigt. Verksamheten håller på att arbeta sig in i huset med allt vad det innebär av utbildning av personal och igångsättning av system, de sista detaljerna finputsas och en handikappanpassad parkering och vändplats måste finnas på plats innan anläggningen kan invigas. I mitten av mars ska politiken fatta beslut om priser för att besöka simhallen. Datum för invigning är vid denna tidnings pressläggning inte satt, men det kommer bli någon gång under våren.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Sara Virkki Björnberg, Filipstads Kommun