Fina förutsättningar för slalomåkning i Lesjöfors

För dig som vill åka skidor utför ger Lesjöfors slalombacke utmärkta möjligheter för en spontan dag eller kväll i backen. Den populära backen är välbesökt under skidsäsongen, och under sportlovet håller man öppet hela veckan.

Alternativen för slalomåkning i östra Värmland må ha blivit färre än för bara några år sedan, men det betyder föga att chanserna till fin skidåkning försvunnit. När andra backar i närområdet försvunnit har Lesjöfors Slalombacke blivit det självklara målet för en skidutflykt.

Den 400 meter långa nedfarten med en fallhöjd på 100 meter passar utmärkt för både vuxna och barn, och lockar utöver Lesjöforsare besökare från Filipstad, Karlskoga, Storfors, Kristinehamn och andra platser i regionen. Ordinarie öppettider för backen och dess cafeteria under säsong är tisdag- och torsdagskvällar, samt under dagtid lördag och söndag. På sportlovet håller man därtill backen öppen dagtid under måndag, onsdag och fredag. Tack vare gynnsamt väder kunde man i år öppna backen för säsongen något tidigare än normalt, och förhoppningen är att kunna hålla öppet fram till åtminstone slutet av mars.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Lesjöfors Slalomklubb