Kördelux med samarbetspartners ser fram emot att showa loss. På bilden syns Moa Gustavsson, Gabriel Bryngelsson, Peter Tikkanen, Karin Brenander, Maria Eriksson, Hampus Melander, Kristina Nyqvist, Rozita Johansson, Anna-Lena Lilja, Pernilla Rosin och Olle Åsenius

Bröllopsläge på Vegashow med Kördelux och Martin Stenmarck

I tre konserter 6, 8 och 9 mars bjuder Kördelux på Las Vegaskänsla med showen Vegas Delux på Folkets Hus i Karlskoga. Glitter och glamour utlovas, man får sällskap på scenen av flera gästartister med självaste Martin Stenmarck i spetsen och för att ytterligare spä på känslan av Vegas kan du gifta dig i anslutning till showen.

– Det känns väldigt roligt att få komma tillbaka hit och göra vår egen show, säger Peter Tikkanen, konstnärlig ledare för Kördelux.

För Kördelux, som i år fyller tio år, är det bråda dagar fram till premiären. Man repeterar de låtar som ska sjungas, över koreografi och slipar på manus och texter till föreställningen. Utifrån temat sätter man ihop en show som blandar högt och lågt, skratt och gråt, trams och allvar med världens drag och sväng.

– Det blir livets dans och show!, ler körmedlemmen Kristina Nyqvist.

Hon och de andra i Kördelux ser fram emot konserterna där man utgår från Vegas som drömmarnas stad och ställer frågan ”vad drömmer du om, vad är ditt Vegas?”.

– Och så älskar vi glitter och glamour, säger körens verksamhetsledare Rozita Johansson.

Martin Stenmarck, Foto: Lifeline

Flera gästartister kommer dyka upp på scenen under showen. Sångerskan Frida Gelin från Örebro gästar, liksom Anna Grundström och ständiga samarbetspartnern Öjebokören. Mest känd av gästartisterna är dock Martin Stenmarck, tidigare mellovinnare med låten Las Vegas och just nu aktuell med en Elvisshow.

– Vi har pratat med honom om att gästa Kördelux i flera år, säger Peter Tikkanen, och nu passade det.

För att ytterligare öka känslan av Vegas kan man i samarbete med Svenska kyrkan erbjuda en unik chans för den som vill ha ett ovanligt bröllop.

– Många gifter sig i Las Vegas, så det kommer man kunna göra på showen också, säger Peter Tikkanen och tillägger med ett leende: man får gifta sig framför Martin Stenmarck, en präst och Elvis, det bli spektakulärt.

De par som känner sig hugade att nappa på chansen att gifta sig i samband med föreställningen uppmanas anmäla sitt intresse till Karlskoga församlings kyrkorherde Pernilla Rosin senast 28/2. Det enda formella krav som finns är att man har en godkänd hindersprövning i tid till bröllopet.

Biljetterna till Vegas Delux är släppta och finns på Tickster.

Text och foto: Nicklas Remmegård

Foto: Lifeline