Racerstart direkt för Gattet

Nära ett halvår har gått sedan sjökrogen Gattet öppnade i Kristinehamn, och även om sommarvädret inte riktigt var vad man hoppats på kan man se tillbaka på en riktigt lyckad start med nöjda gäster och glada tillrop.
– Det har tagits emot otroligt fint, vi är jättenöjda, säger Cenneth Sangré.

Gattet slog upp portarna 1 juli, mitt i sommarsäsongen, och Cenneth Sangré beskriver det som att det blev en racerstart direkt.
– Det är kanske inte optimalt att öppna då, säger han med ett leende, men vi har ett jättebra gäng i personalen och de fixade det. Vi har fått till meny, inredning och allt som vi vill ha det.

Framförallt lyfter han fram Johan och Ulrika Ternemar som har hand om driften av restaurangen.
– Det är Ulrika och Johan som ska ha all cred, säger han, de har lagt ner ett enormt arbete och det är de som ska ha äran för miljön man möts av när man kommer dit.

Han berättar att ledorden för Gattet är att det ska vara lite bättre, och av responsen man fått från såväl gäster som andra verkar det ha lyckats. Sedan man öppnade har man i stort sett bara fått positiva kommentarer, och känslan är att kristinehamnarna vill att man ska lyckas och att det saknats en restaurang av det är slaget.
– Vi ser på sociala medier att det är väldigt positiva vibes hela tiden, det är jätteroligt att det tagits emot så väl.

En verksamhet som Gattet går lite i cykler och efter sommarens högsäsong har det varit en lugnare period under hösten, men nu när julbordssäsongen är igång är det full fart och hårt jobb som gäller igen. Från slutet av november serverar man julbord varje kväll till och med 22 december, och därefter är det dags att börja blicka mot nästa sommar.
– Planen är att utveckla eventbiten till sommaren, och att få ordentlig snurr på gästhamnen så vi får fler besök från sjösidan, säger Cenneth, det ska bli roligt att vara med från starten av sommaren.

Text & foto: Nicklas Remmegård. Foto exteriör: Gattet