Följer upp succén med ny nostalgivisning

Efter vårens succé bjuder Zari åter in till nostalgivisning på Degerfors Folkets hus söndag 4 februari, och det utlovas en fullmatad show gästad av kända artister.
– Det blir kläder, kläder, kläder och underhållning, säger Gittan Pettersson.

När Gittan Pettersson och Gun-Marie Dahlberg på Zari Syateljé i våras arrangerade visning av kläder från sin nostalgivind blev det succé och biljetterna gick åt i ett nafs. När man nu följer upp med en ny visning är det, åtminstone delvis, på allmän begäran.
– De har tjatat och velat att vi ska göra en till, säger Gittan med ett skratt, så nu gör vi det.

Under visningen kommer det utöver modenostalgi bjudas på underhållning från Monica Forsberg, Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Sten Nilsson från Sten & Stanley, och därtill en del överraskningar som dyker upp under föreställningens gång. Biljetter finns på Zari Syateljé och Ekmans på torget, och trycket har varit högt även denna gång.
– Jag har aldrig varit med om maken till intresse, folk gillar det här gamla, säger Gittan.

Kläderna som visas spänner över hela 1900-talet, med särskilt fokus på kläder från när Sten Nilsson var med på Modeparaden i slutet av 60- och början av 70-talet. Det kommer även visas en del scenkläder, och en hel del annat smått och gott.
– Det är många som sitter på fina fynd som ringer och frågar om vi vill låna till visningen, berättar Gittan, det är roligt att fler engagerar sig.

Med en och en halv månad kvar till showen är det ingen tvekan om att man ser fram emot visningen.
– Det ska bli jätteroligt, särskilt nu när intresset är så högt och djungeltelegrafen
går.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Marita Olén Widenberg