Tomteparaden lockar stora och små.

Nionde folkfesten med värme och ljus i Storfors

Förra året blev Centrumfesten i Storfors ett arrangemang fyllt av värme, skratt och goda möten.

Nu arrangeras den för nionde gången – en helt vanlig tisdagskväll den 5 december.
– Jag deltog i min första centrumfest förra året och för mig blev det en känslostorm. Det var speciellt att få möta så många glada människor som trivdes med att få samlas igen efter uppehållet under pandemin, säger kommunchef Johan Rosqvist.

Julmusik, tomteparad, varm mat på torget och dryga 50-talet utställare i hela centrum. Det är bara några av de ingredienser som årets fest bjuder på när företagare, butiker, föreningar och kommunala verksamheter satsar på öppet hus med julmingel, tävlingar och mycket annat.

Det var i december 2013 som den allra första Centrumfesten hölls. Med 300 marschaller som lyste upp centrum, öppna butiker och utställare både i kommunhus och kulturhus blev kvällen en succé och sedan årligt återkommande.
– Vi startade den här festen för att ge både företag och föreningar en chans att visa upp sina verksamheter, och det brukar vara otroligt uppskattat, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson, som var med och startade arrangemanget.
Festen pågår i centrum där butikerna har öppet, men också i Kulturhuset, frikyrkan och i Kommunhuset.

På torget utanför kommunhuset finns räddningstjänsten som bjuder på värmande glögg, det finns brasor och varma tält och en rad utställare med försäljning och tävlingar. 

I en tipi delar Storforsstomten ut godispåsar till alla barn under tolv år och tar också emot önskelistor för att lotta ut presentkort på önskeklappar.

Inne i kommunhuset kan man prata med polisen, bygglovshandläggare, energirådgivare eller personal från återvinningscentralen och Storfors kommunchef. I Kulturhuset finns en lång rad företag och föreningar med olika erbjudanden, tävlingar och aktiviteter. Pyssel för barn finns utanför biblioteket och inne i biblioteket händer också spännande saker.
– Förra årets arrangemang var nog det allra bästa hittills, så vi förväntar oss en riktigt bra kväll i år också. Jag fick så många positiva kommentarer förra året och ser fram emot en ny folkfest, säger Kicki Karlsson.

Några hållpunkter tisdag 5 december

Kl 16.00-19.00 Öppet i hela centrum. Stämpeljakt med fina vinster bla flera presentkort på 1000 kr – hämta &  lämna formulär i Kulturhuset eller Kommunhuset.

kl 16.00-18.30 Tomten delar ut godispåse till barn upp till 12 år i tipin på kommuntorget.

18.00 Sagostund i biblioteket där de mindre barnen får höra hur det ser ut hemma hos jultomten.

kl 18.45 Tomteparad från Kulturhuset till Kommunhuset. De första hundra får en egen tomteluva att behålla.

kl 19.00 Dragning av tre julklappsvinnare bland barnen. Detta sker vid brasan på kommuntorget.

Text & foto: Eva Wiklund