Julkonsert i Bjurtjärns kyrka

Lördag den 9 december bjuder Värmlandspojkarna och Bjurtjärnskören in till konsert i Bjurtjärns kyrka.
– Det är en fin tradition som vi vill hålla på. I år kan man dessutom besöka hembygdsföreningens julmarknad under eftermiddagen och sedan slå sig ner i kyrkan som avslutning, säger körledare Per Henning.

Det var för ett par år sedan som Per Henning flyttade tillbaka till barndomshemmet i Bjurtjärn tillsammans med familjen. Det tog då inte lång tid innan Bjurtjärnskören återuppstod.
– Mamma och pappa höll i trådarna för kören förr i tiden och vårt hus har alltid varit en träffpunkt, säger Per, som fick se att intresset för att sjunga tillsammans var riktigt stort. Många strömmade till.

Idag består kören av 25-30 personer som samlas i det stora huset varje tisdag för att öva.
– Vi har körmedlemmar i alla åldrar, från 13 år upp till över 70, och vi har inga speciella krav, säger han, och berättar att sångglädje och gemenskap är viktiga ingredienser.
– Vi skrattar mycket tillsammans och har högt till tak. Det här har blivit ett sätt att umgås, säger han.

Traditionellt framträder kören på valborgsmässoafton, nationaldagen och i år även på julottan utöver den julkonsert som man gör tillsammans med Värmlandspojkarna.
Och den som väljer att njuta av en musikstund med garanterad julstämning efter marknaden kan se fram emot traditionella jullåtar som Julen är här, Staffansvisan och White Christmas, men även låtar från Värmlandspojkarnas egen repertoar. De bjuder bland annat på Alla änglar och det snöar i Värmland.

Konserten arrangeras i samarbete med Storfors församling och biljetter finns att köpa på PM Hem i Karlskoga, kulturcaféet i Storfors, och eventuella överblivna biljetter säljs på plats vid kyrkan.

Text: Eva Wiklund. Foto: Marita Widenberg Olén