Kvarteret Rapphönan som det ska se ut när det är färdigt.

Bygger nya bostadsrätteri centrala Karlskoga

Om ett år, i november 2024, ska kvarteret Rapphönan vara färdigt för inflytt. Här, vid korsningen av Badstugatan och Kyrkogårdsgatan i centrala Karlskoga, bygger Karlskogahem fyra tvåvåningshus med totalt 16 hyresrätter.
– Det är många som hört av sig med frågor, så det verkar finnas ett intresse och vi hoppas det här ska locka många, säger Maria Ericsson, uthyrare på Karlskogahem.

Maria Ericsson berättar att det är trerumslägenheter som byggs, och att de kommer vara utrustande bland annat diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Det kommer finnas möjlighet att hyra parkeringsplats eller carport i området och då laddbara bilar blir allt vanligare ser man också över möjligheten att installera laddstolpar.
– Varje lägenhet kommer ha uteplats eller balkong på drygt fem kvadratmeter, och det kommer bli en trevlig utemiljö med innergård och gemensamma ytor, säger hon.

Efter att under en lång period byggt väldigt lite har Karlskogahem de senaste åren gjort ett antal större satsningar. Inte minst centralt där både Fruktlunden och husen mitt emot Skolgärdet byggts, och under den här perioden har man även genomfört en stor renovering av byggnaden längs västra sidan av Bergsmansgatan.
– Det är många som flyttar till Karlskoga och det finns ett behov av nya bostäder, menar Maria.

Lägenheterna i Rapphönan släpps till uthyrning 15 januari och man hoppas att de nybyggda lägenheterna kan locka både inflyttare och den som sålt sitt hus och vill ha ett bekymmersfritt boende med nära till butiker och service i centrum.
– Tycker man det låter intressant eller har frågor får man gärna ställa sig i kö eller höra av sig redan nu.

Det finns tankar och idéer om framtida projekt men nu ligger fokus på Rapphönan, och Maria ser fram emot att kunna börja hyra ut lägenheterna och att framåt nästa höst se husen stå klara.
– Det är jättekul att vi bygger det här och ska bli väldigt roligt att se det färdigt.

Text & foto: Nicklas Remmegård.