”Jag kommer sen” släppt som e-bok

I år är det 25 år sedan en av Sveriges värsta katastrofer, diskoteksbranden där 63 unga dog, drabbade Göteborg. 
Förra året släpptes ljudboken ”Jag kommer sen” av förlaget Lind & Co, inläst av göteborgaren Klara Zimmergren. Nu i november har förlaget även släppt den i e-boksformat.

– Det känns fint eftersom många frågat efter att kunna läsa den som e-bok, säger författaren Eva Wiklund.
I boken får läsaren följa mamman Anne-Britt Söderbergs kamp för att ta in, bearbeta och överleva en förälders värsta mardröm, att förlora ett barn. Hon bjuder på hudlöshet, mod och en ovanlig och inspirerande styrka. 
– Folk hör ofta av sig och berättar hur de fått inspiration och nytt livsmod genom att läsa om Anne-Britts historia som även bjuder på många skratt mellan tårarna, säger Eva.

Anne-Britt berättar detaljerat i boken hur hon hittade tillbaka till ett gott liv.
– Många har frågat hur man klarar ett sådant här slag. Jag brukar säga att man måste göra det som gör ont, om och om igen, då läker man inifrån. Det är som att riva av en sårskorpa, säger Anne-Britt. 

I boken får läsaren också hela historien om det som i Göteborg bara kallas ”branden”. Den bygger på två års research och samtal med brandmän, överlevande, åklagare, advokater, poliser, stödpersonal med flera som var involverade under och efter katastrofen 1998. 

Klara Zimmergren säger att det ”känts som en ära” att få läsa in boken om händelsen som berörde så många människor – och som påverkade Göteborg som stad.
– Jag är så imponerad av Anne-Britts mod, hennes öppenhet och hennes förmåga att inte döma. 
Det har också varit en förmån att få komma ihåg den där natten som skapade  så många känslor, säger hon. 

Text: Nicklas Remmegård.