Näringslivsutvecklare Kicki Karlsson och kommunikationschef Eva Wiklund har jobbat fram inflyttarwebben tillsammans med företaget 360 factory. Foto: Anna Eriksson

Storfors satsar på inflyttarwebb

Under kommunhusets 30-års-jubileum i november släpptes också Storfors kommuns nya inflyttarwebb.
– Vi ligger i startgroparna för ett större inflyttningsarbete och webben är ett första steg i detta, säger kommunikationschef Eva Wiklund.

Via sidan, som passande nog har adressen stortrivsistorfors.se, hittar man information om tätorten och Storfors byar. Här finns bland annat sidor för den som vill etablera företag, hitta skolor till barnen, söka bostad, dyka ner i utbudet av fritidsaktiviteter eller spana bland lediga jobb.
– Storfors kommun har mycket att erbjuda och vi vill visa det på ett överskådligt sätt där det blir lätt att hitta informationen och låta sig inspireras, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson.

På sidan finns filmer där inflyttare berättar om varför de valde Storfors och det finns ett stort bildmaterial.
– Jag är också väldigt glad över alla de personer som nu vill vara kontaktpersoner ute i byarna och i samhället för att guida intresserade besökare eller bjuda på en kopp kaffe. De är verkligen guld värda, säger Eva Wiklund.

Sidan är byggd av verksamheten i samarbete med det lokala företaget 356 factory, och den kommer att vara ett levande dokument som förändras över tid.
– Vi hoppas att många surfar in och sedan hjälper oss att göra sidan ännu bättre för att visa vår fina kommun på olika sätt. Vi blir verkligt glada för synpunkter, säger Kicki Karlsson.

Kommunchef Johan Rosqvist är nöjd med resultatet.
– Den här satsningen känns väldigt bra och vi hoppas att det lockar nya ögon till Storfors. Samtidigt ger sidan också en bra paketerad bild för de som redan bor här, den visar kommunens många goda kvaliteter, säger han.

Webbadress: stortrivsistorfors.se

Text: Eva Wiklund

QR-kod till Storfors nya inflyttarwebb. Använd din mobilkamera och gå direkt till sidan via QR-koden.