Peter Högberg och Janina Hjälm är glada och lättade.

Storfors hembygdsgård har fått ett nytt tak

Storfors hembygdsförening och J&M Fönster & Bygg har nu tillsammans slutbesiktigat det nya taket på hembygdsgården.

– Från föreningens sida är vi mycket nöjda med det arbete som Storforsföretaget har gjort, säger Peter Högberg.

Det gamla trasiga tegeltaket är nu utbytt mot ett nytt med pannplåt vilket visade sig passa väldigt bra in på den gamla byggnaden. Undertaket är delvis utbytt och ny underlagspapp ligger på hela taket. En del av de gamla takstolarna har fått en nödvändig förstärkning, skorstenen är lagad och putsad och försedd med en ny plåthuv.
– Detta ger oss en förhoppning om att vår hembygdsgård nu är räddad från förfall i många år framöver, säger Peter, och berättar att föreningen även ska ta itu med byten av rötskadad beläggning på vissa innerväggar. Så fort värmen återvänder under våren planerar man att sätta igång.

– Då skulle vi verkligen behöva hjälp  av fler personer och gärna få fler medlemmar i föreningen som vill hjälpa oss att bevara det här fina huset, säger han.

Janina Hjälm, hembygdsföreningens ordförande, är glad över att taket nu är på plats.
– Jag är verkligen överlycklig. Nästa år fyller föreningen 75 år och vi vill gärna få hjälp att hitta idéer för hur vi ska fira det, säger hon.

Under Centrumfesten finns föreningen på plats i Kulturhuset och den som är intresserad av att hjälpa till får gärna ta kontakt.
Peter vill tacka alla bidragsgivare och andra medverkande för det som uppnåtts.
– Vi hoppas på fortsatt stöd i olika former för det som återstår så att hembygdsgården får bli en samlingspunkt i Storfors igen, säger han.

Text & foto: Eva Wiklund