Anngelié Ljungstedt visar upp en av höstens nyheter.

Kanada Damshop bjuder in till oktoberfest

Första veckan i oktober bjuder Kanada Damshop in till oktoberfest för att lysa upp i höstmörkret. Då blir det både ölkorv och erbjudanden i butiken, och vem vet, kanske dyker det rentav upp en tyrolerhatt.
– Hösten är lite grå och tråkig, så då måste vi ta alla glädjeämnen vi kan hitta, säger Anngelié Ljungstedt med ett leende.

Under oktoberfesten, som pågår 2-6 oktober, kommer det att dukas fram öl och ölkorv, och eftersom det även är 18-årsjubileum för butiken kommer det vara 18% på hela sortimentet.

Därtill kommer man att ha ett nytt erbjudande varje dag, men vad det blir avslöjas först när det är dags.
– Det är alkoholfri öl, understryker Anngelié, annars kanske det blir väl roligt.

Hon har kört oktoberfest i butiken även tidigare, och det brukar vara uppskattat och välbesökt. Hon minns kanske särskilt ett år när affären mitt i firandet fick besök från oktoberfesternas hemland. 
– Ett år kom några tyska gäster när jag hade det här och de tyckte det var gôrkul, det hade de aldrig ens i Tyskland varit med om att en butik hade något sådant här.

I samband med oktoberfesten firar Kanada Damshop som sagt sitt 18-årsjubileum, och Anngelié konstaterar att det är en ganska lång tid för att driva en och samma butik.
– Jag är nog den nuvarande handlare som hållit på längst i Degerfors, säger hon och berättar att hon innan hon startade eget jobbade i butik i många år och bland annat är den enda som funnits med på alla upplagor av Vulkanmarken sedan starten 1986.

Under åren har mycket hunnit hända, och inte minst har de senaste åren varit händelserika med allt som hänt i omvärlden. Som butiksägare får man lära sig att hela tiden tänka om och nytt menar Anngelié, och lyfter särskilt fram vilka härliga kunder hon haft i alla år.
– Jag har världens bästa jobb och fantastiska kunder som sluter upp när man gör något, menar hon, det är det som är så kul.

Text & foto: Nicklas Remmegård.