Peter Tikkanen, Anton Wikström, Hampus Melander, Tony Ring, Rozita Johansson, Susanne Afzelius, Helen Kahlin och Magnus Ahlberg firade att Kördelux blivit en del av Kulturskolan.

Glädje, sång och tårta när Kördelux blev en del av Kulturskolan

Sångglädje och smittande dans blev det när Kördelux med tårtkalas och öppen körövning firade att man blivit en del av Kulturskolan.
– Att bli en del av Kulturskolan öppnar upp för fler att få möjlighet att delta, och vi får ett närmare samarbete och kan ta del av de kunskaper som finns här, säger Rozita Johansson som leder Kördelux.

Kördelux har även tidigare använt Kulturskolans lokaler för sina repetitioner men nu blir man officiellt en del av verksamheten, och man flyttar över från Socialförvaltningen till att ligga under Kultur- och Fritidsförvaltningen.
– Det är verkligen en go’ förvaltning att komma till, det känns jättekul.

Även från Kulturskolan och den nya förvaltningen är man glada att välkomna Kördelux till verksamheten. Helen Kahlin, enehetschef på Kulturskolan, påpekar att man är lika entusiastiska från båda håll, och att man utöver synergieffekter där man kan dra nytta av varandra hoppas på att det ska bidra till att man blir bättre på att inkludera fler grupper i Kulturskolans verksamhet. Något även förvaltningschefen Magnus Ahlberg är inne på.
– Vi är jätteglada att Kördelux kommer hit, säger han, Kulturskolan är för alla.

Kördelux drog igång för nära tio år sedan – nästa år blir det jubileum – och har med åren blivit något av en succésaga med många stora konserter och samarbeten med välkända artister. I dagsläget får man rentav fler förfrågningar om framträdanden än man har möjlighet att tacka ja till. Repertoaren är bred, från barnvisor till hårdrock, och det är deltagarnas egna önskemål som styr vad man ska sjunga.

En av kördeltagarna som varit med länge är Marie Salo.
– Jag älskar att sjunga med kören, det är underbart, säger hon och berättar att de bland annat gjort konserter tillsammans med Öjebokören.

På frågan vad som är roligast med att vara med i Kördelux kommer svaret snabbt och med ett leende.
– Att sjunga i solomicken!

När körövningen går mot sitt slut spelas Kördelux egen låt Det finns hopp, och alla reser sig upp och dansar med i rörelserna. Leendena runt om i salen är många, både hos deltagare och inbjudna gäster.
– Vi är glada att vi har en kommun som vill satsa på kulturen och som satsar på oss, avslutar Rozita Johansson.

Text & foto: Nicklas Remmegård.