Amelie Wahlström

Klart med ny grundskolechef i Kristinehamn

Nu står det klart att Amelie Wahlström från och med 6 december tillträder tjänsten som grundskolechef i Kristinehamns kommun.
– Jag ser fram emot att få arbeta med Amelie. Hennes erfarenhet som skolledare och arbete med digitalisering kommer gynna arbetet med att fortsätta utvecklingen av grundskolan i Kristinehamn, säger skolchef Jonas Bergman Wallin i ett pressmeddelande.

Amelie Wahlström har en lång bakgrund inom skolvärlden där hon bland annat varit rektor på Vålbergsskolan och Rudsskolan i Karlstad. Som ny grundskolechef kommer hon ha flera
viktiga fokusområden, såsom att främja höga skolresultat, ge stöd åt skolledarna och se till att alla elever får en likvärdig utbildning, samt att spela en nyckelroll i arbetet med att kontinuerligt förbättra grundskolans kvalitet.
– Jag ser ett oerhört inspirerande viktigt uppdrag framför mig, där jag kan ta ett större helhetsgrepp samt få användning av mina praktiska erfarenheter och kunskap från ett långt arbets-
liv i skolans värld. Min vision och absoluta målsättning är att alla elever i kommunen ska få möjlighet till en högkvalitativ, engagerad, samtidsuppdaterad grundskola. Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, säger Amelie Wahlström.

Innan hon vidareutbildade sig till rektor var Amelie Wahlström SO-lärare och utvecklingspedagog, och genom åren inom skolan har hon utöver att skapa ett brett nätverk visat ett hängivet arbete för digital utveckling. Något som gett henne såväl en inbjudan som föreläsare på BETT-mässan i London som ett särskilt pris från Guldäpple-juryn för hennes ledarskap inom digitalisering och förändringsarbete.
– Jag tror att Amelie kommer att vara en stor resurs för vårt framtida arbete att tillsammans med våra duktiga rektorer öka likvärdigheten i skolan och nå en högre måluppfyllelse, säger skolnämndens ordförande Ulf Engström (S).

Text: Nicklas Remmegård 
Foton: Kristinehamn kommun