Erik Petersson kan se tillbaka mot en lyckad sommar, och ser fram emot kommande evenemang.

Succésommar på Lunnedet

Semestertiderna må vara över, men på Lunnedet Camping & Veranda håller man fortsatt igång, framöver väntar både höstfest och julbord. Innan dess kan man dock se tillbaka på en på många sätt lyckad sommar.
– Jämfört med förra sommaren har det varit jättesuccé, säger Erik Petersson.

Med augusti i kalendern kan Erik Petersson på Lunnedet Camping & Veranda se tillbaka på en sommar där vädret förvisso lämnat en del i övrigt att önska men man sett en rejäl ökning i antalet besökare.
– Vi har haft 40% mer beläggning än förra sommaren, så även om det varit trist med vädret har vi ändå haft mycket gäster.

Man har haft många besökare både på campingen och på restaurangen, och man har satsat en del på livemusik och haft motorträffar hela sommaren. Eventbiten är något man kommer fortsätta satsa på, och målsättningen är att ha ett större musikevenemang med flera artister sommartid. I ladan, där vi slagit oss ner för intervjun, har man öppnat upp på allvar i år och det har slagit väl ut. Gästerna uppskattar den rustika miljön, och man får en hel del förfrågningar om att hyra den som festlokal.
– Vi har haft ett bröllop här inne i år och det är många som vill ha bröllop och andra fester här 2024 och 2025, så här kommer det piffas upp ytterligare.

Men än är årets säsong på Lunnedet långt ifrån över. Man kommer hålla öppet under veckorna så länge vädret tillåter, och därefter helger under hösten. När vi träffas håller man som bäst på att förbereda en räkfrossa, och sista helgen i september blir det stor säsongsavslutning med mat, dryck och underhållning.
– Då firar vi av sommaren med en riktig fest, berättar Erik med ett leende, det ser vi verkligen fram emot.

Liksom man gjort på lördagarna under sommaren kommer man då köra en buss ut till Lunnedet för att även de som inte kan eller vill åka bil ska kunna ta sig dit.
– Det har funkat bra, och många har varit tacksamma över att ha fått den möjligheten,  menar Erik.

Årets säsong har varit andra sommaren på Lunnedet för Erik och han börjar känna sig varm i kläderna. Han hymlar inte med att det är mycket jobb, men att det är värt det i slutändan.
– Det var tufft inför sommaren, men när vi kommit igång och det är så mycket positivt, folk är glada över att vi gör något här ute, då blir man också glad.

Text: Nicklas Remmegård.
Foton: Nicklas Remmegård, Sirpa Tanskanen och Lunnedet.